Omroep Lingewaard

Koninklijke Onderscheiding voor vijftien inwoners van Lingewaard

Rondom Koningsdag krijgen vijftien inwoners van Lingewaard een koninklijke onderscheiding. De lintjesregen  heeft dit jaar door de coronamaatregelen een ander karakter dan de vorige jaren. Burgemeester Nelly Kalfs  heeft de gedecoreerden vandaag gebeld met het bericht dat zij voor hun verdiensten voor Lingewaard een  lintje krijgen.

Op woensdag 28 en donderdag 29 april zal de burgemeester de onderscheidingen aan de  gedecoreerden uitreiken. De feestelijke, kleinschalige, ceremonies vinden plaats in Kasteel de Kinkelenburg.

De onderscheidingen worden uitgereikt aan vijf inwoners van Huissen, vier inwoners van Gendt, twee  inwoners van Angeren, twee inwoners van Bemmel, één inwoner van Doornenburg en één inwoner van Haalderen. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Angeren 

Mevrouw Arends-Bekken ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Harmonie St. Caecilia  Angeren en voor de Zonnebloem in Angeren.  

De heer Polman verdient een onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor onder meer  volleybalvereniging Hexagon en voor zijn bestuurswerk bij het Dorpshuis in Angeren. 

Bemmel 

De heer Hermsen krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als penningmeester, onder meer voor  de RK parochie, Stichting Maatschappelijke Gezondheidszorg Bemmel en Stichting Theaterkerk Bemmel. 

De heer Meurs ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer Muziekvereniging  UDI in Bemmel, de Stichting Muziekgezelschappen Bemmel en Stichting Theaterkerk Bemmel. 

Doornenburg 

Mevrouw Otters-Roelofs kan een onderscheiding tegemoet zien voor haar jarenlange inzet voor Vereniging  Vrouwengilde Doornenburg.  

Gendt 

Mevrouw Aarntzen-van de Sant krijgt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor onder meer de  kerk, Vluchtelingenwerk Nederland en Mensenrechtenorganisatie Amnesty International, afdeling Gendt.  

Mevrouw Janssen ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de kerk, Stichting deBOL en  Stichting de Minkhof in Bemmel, en IKC De Vonkenmorgen in Gendt.  

Mevrouw Verstege-Teunissen verdient een onderscheiding voor haar jarenlange inzet als mantelzorger en  als vrijwilliger voor de kerk. En voor haar inzet bij de Kunstuitleen in Gendt.  

De heer Viergever ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet bij diverse voetbalverenigingen, de  Gendtse Winkeliersvereniging en de RK parochie.

Haalderen 

Mevrouw Janssen-Rensen krijgt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de RK parochie in  Haalderen en Verpleeghuis De Lingehof in Bemmel. 

Huissen 

Mevrouw Dries-Michels ontvangt een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor De Zonnebloem  afdeling Huissen en de RijnWaal Zorggroep. En ook voor haar werk voor Stichting Pani en villa Joep. 

De heer Jeurissen ontvangt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet, onder meer voor Stichting Vrienden van Huissen, Stichting voor Nationale en Stedelijke Evenementen Huissen, Stedelijke  Muziekvereniging Huissen en het Exoduscomité. 

De heer Kemperman krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor het Gemeenschapshuis in  Huissen-Zand en de Zonnebloem afdeling Huissen. 

Mevrouw Wezendonk-Huisintveld verdient een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor Welfare  Huissen, Stichting Dorcas en Stichting Nachamu Nachamu Ami.  

De heer Zweers krijgt een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor carnavalsgezelschap ‘De Kraonige  Zwaone’, de Historische Kring Huissen en Stichting tot behoud Gilden Sint Gangulphus en Sint Laurentius.