Omroep Lingewaard

Omroep Gelderland organiseert unieke statiegeldactie voor Stichting Opkikker…

ARNHEM – In december staat Omroep Gelderland volledig in het teken van Stichting Opkikker. Het streven is om zoveel mogelijk statiegeldflesjes en -blikjes in te zamelen voor dit goede doel. Omroep Gelderland roept daarom alle Gelderlanders op om een inzamelactie te starten en de komende maand zoveel mogelijk statiegeld te doneren aan
Stichting Opkikker.
Vanaf december zijn er verschillende inleverpunten te vinden in Gelderland waar statiegeldflesjes en -blikjes gedoneerd kunnen worden aan Stichting Opkikker. Ook is het mogelijk om nu al zoveel mogelijk flessen en blikjes te sparen en deze in te leveren in de actieweek, die van 18 t/m 24 december plaatsvindt bij Omroep Gelderland. Alle inzamelpunten zijn terug te vinden op gld.nl/actie.
Inzamelactie starten
Naast het doneren van statiegeld is het ook mogelijk om een eigen inzamelactie te starten. Kom samen met je school, de sportvereniging, de buurt of een ander initiatief in actie en zamel zoveel mogelijk flesjes en blikjes in. Uiteraard mag je ook alleen een actie starten. Wil je meedoen? Meld je inzamelactie aan en ontvang een promotiepakket om je actie in de spotlights te zetten. De actie die de meeste flessen en blikjes inzamelt maakt kans op een fantastische prijs!
Actieweek
Hoewel er de hele maand december statiegeldflesjes en -blikjes gedoneerd kunnen worden, wordt er van 18 t/m 24 december een grote actieweek georganiseerd. Omroep Gelderland trekt dan de provincie in om op verschillende plekken zoveel mogelijk flesjes en blikjes in te zamelen. Daarnaast ben je ook op de locatie van Omroep Gelderland in Arnhem van harte welkom om je flesjes en blikjes in te leveren. De deuren zijn dagelijks van 08.30 tot 17.30 uur geopend. Kom gezellig langs, ga op de foto met de kikker, vertel over jouw inzamelactie op radio en maak kans op mooie prijzen!
Stichting Opkikker
Stichting Opkikker geeft lichtpuntjes aan een gezin waarvan één of meerdere kinderen ziek zijn. Met speciale Opkikkerdagen wordt een gezin een hele dag in de watten gelegd. De stichting ontzorgt hen met een activiteitenprogramma dat helemaal is gebaseerd op de wensen en interesses van alle gezinsleden.
Alle informatie over de actie is terug te vinden op gld.nl/actie. Heb je nu al statiegeldflessen en blikjes die je graag wilt inleveren? Dan ben je van harte welkom bij Omroep Gelderland, aan de Rosendaalseweg 704 in Arnhem.
De Statiegeldactie voor Stichting Opkikker is onderdeel van het tv-programma Kerst vier je samen, dat van 18 t/m 24 december dagelijks te zien is vanaf 17.15 uur op TV Gelderland.