Omroep Lingewaard

Vr1 RKHVV winnen van V.V. Winkel…

“Opluchting”, “dat is het eerste woord dat in mij opkomt”, aldus trainer Clifton Mijland van RKHVV vrouwen 1, nadat hij zijn team in de kop van Noord Holland met 1-2 zag zegevieren in de uitwedstrijd tegen V.V. Winkel,. een zwaar bevochten overwinning op een zeer moeilijk bespeelbaar veld (gras en blubber red.) “en een enorm compliment aan mijn team dat tot het laatste fluitsignaal van de arbiter is blijven strijden om dit resultaat over de streep te trekken”. “Dit maakt de terugreis van meer dan twee uur met de bus net een stukje gezelliger” aldus Mijland.
Na een uur spelen kwamen de Huissense vrouwen nog wel op achterstand. “Terwijl we een duidelijk veldoverwicht hadden speelden we achterin elkaar slordig de bal toe en maakten we , na balverlies te hebben geleden, schijnbaar een overtreding waar de scheidsrechter een strafschop in zag” aldus de trainer. Dit buitenkansje was aan V.V. Winkel wel besteed en de ruststand kwam hiermee, volledig tegen de verhouding in, op 1-0 in Noord-Hollands voordeel.
In de tweede helft werd er door de Huissense vrouwen alsnog orde op zaken gesteld , al duurde dit nog wel tot de 70e minuut. Het was middenveldster Esmée Driessen die één op één met de “Winkelse” goalie niet faalde en de 1-1 tussenstand op het scorebord bracht. “We zijn daarna vol voor de winst gegaan” aldus Mijland, die de wedstrijd steeds meer in een zgn. vechtwedstrijd zag verworden. “Het moeilijk bespeelbare veld zorgde voor veel strijd en persoonlijke duels” maar uiteindelijk kregen we toch loon naar werken”.
Allereerst zag de oefenmeester een afstandschot van Maura Missaglia via de handen van de doelvrouw op de lat belanden, maar in de 89e minuut was het diezelfde Maura Missaglia die zichzelf tot matchwinner bekroonde. Maura kwam,, na een bekeken pasje van Esmée Driessen, alleen voor de Winkelse keepster en ronde zeer bekeken af, 1-2
“De slotfase was nog best benauwd”, aldus Mijland, die zijn ploeg in blessuretijd nog een keer door het oog van de naald zag kruipen toen een aanvalster van V.V. Winkel voorlangs schoot.
“Vooral opluchting dus, maar zeker ook blijdschap, en lekker met drie punten de bus in terug naar Huissen” zo jubelde Mijland.
Dit is een persbericht van RKHVV vr 1 | Edwin Borgers