Omroep Lingewaard

Anton Selman exposeert in de Kijkruit in Gendt.

Mijn naam is Anton Selman en ik mag mijn werk in de Kijkruit exposeren.

Ik teken en schilder al mijn hele leven, maar heb er altijd voor gekozen het als hobby te zien, zonder de druk van het moeten presteren en met de vrijheid om te maken wat ik zelf wil.
Desondanks vind ik het prettig om in opdracht te werken, zolang het in het verlengde ligt van wat ik mooi vind. Zo heb ik inmiddels meerdere boeken mogen illustreren en is mijn werk in verschillende huiskamers te zien, al dan niet gekocht of gehuurd via de Gendtse Kunstuitleen.

Ik gebruik verschillende materialen en combineer ze ook. Ik werk soms digitaal en illustreer zo onder andere boeken.
Ik schilder en teken bijna altijd figuratief en heb een sterke voorkeur voor gezichten. Maar ik wil geen kopie, of foto-imitatie maken. Het mooist zijn de tekeningen en schilderijen die bepaald worden door de kleuren en waar de techniek zoveel mogelijk losgelaten is.
Heel zelden lukt het mij om het figuratieve geheel los te laten en abstract te werken, maar die schilderijen zijn op één hand te tellen.

De getoonde werken zijn niet allemaal nieuw, maar geven wel een recent beeld van wat ik maak. De expositie duurt van 12 januari tot 23 februari.

Voor meer informatie en contact : ArtA@kpnmail.nl en www.ArtA-kunstopaanvraag.jouwweb.nl