Winst badmintonclub Gendt

Afgelopen zondag speelde het eerste team van badmintonclub Gendt haar 10e wedstrijd thuis tegen Appoldro 2 uit Apeldoorn. Beide teams komen uit in de senioren competitie centrum 2e klasse.

Dat het een spannende wedstrijd zou worden stond al bij voorbaat vast. Gendt 1 en Appoldro 2 staan samen op een gedeelde 1e plaats. De winnaar van deze wedstrijd zou alleen koploper worden in deze poule. Omdat het Gendste team de uitwedstrijd nipt gewonnen had met 3-5 hadden ze toch een kleine morele voorsprong in deze thuiswedstrijd.

De 1e partij was al gelijk een kraker. De herendubbel Theo Elbers en Gert- Jan Meyer verloren vlot hun 1e set met 12-21 maar knokten zich toch goed terug in de 2e set en wonnen deze met 22-20. De 3e set ging gelijk op tot 18-18 maar Appoldro had iets meer geluk in de afwerking en wisten de 3e set te winnen met 20-22. Gendt stond al gelijk met 0-1 achter en wisten toen ook meteen wat ze te doen stond.

De damesdubbel van Aline Janssen en Alberdien Langen liep, zoals het gehele seizoen al, als een trein en de dames van Appoldro maakten niet veel kans. De dames wonnen hun partij met 21-10 en 21-9. De stand was weer gelijk 1-1.

De herenenkel van Theo Elbers moest ook weer in 3 sets beslist worden. Na een gelijkopgaande strijd in de 1e set wist Theo deze toch naar zich toe te trekken en met 21-19 te winnen. In de 2e set tapte de tegenstander uit een iets ander vaatje en gaf Theo niet veel kans en pakte de set met 10-21. Ook in de 3e set ging het gelijk op maar Theo wist deze net niet te winnen en verloor deze set nipt met 20-22. Appoldro stond nu met 1-2 voor.

Dat Aline Janssen de stand weer gelijk zou trekken was eigenlijk wel de verwachting. Het hele seizoen was ze in haar enkelspel nog ongeslagen. Ook deze keer gaf ze haar tegenspeelster niet veel ruimte en won haar enkel vandaag met de duidelijke cijfers 21-10 en 21-9. De stand was nu weer gelijk 2-2.

De herenenkel van Gert-Jan Meyer werd door de Gendtenaar verloren. Gert-Jan slaagde er niet om aan te haken en verloor deze keer dan ook zijn enkelpartij in 2 sets met 10-21 en 15-21. Het Gendtse team stond nu met 2-3 achter.

De taak van Alberdien Langen was dan ook duidelijk: haar enkelpartij winnen om de stand weer gelijk te trekken.

De 1e set werd redelijk gemakkelijk gewonnen door Alberdien met 21-14 maar ze moest in een geweldige spannende 2e set toch de winst laten aan haar tegenstandster met het minimale verschil van 20-22. Ook hier dus een 3e set. In het begin ging het redelijk gelijk op maar Alberdien wist heel slim haar voorsprong beetje bij beetje uit bouwen en won verdient de 3e set met 21-16. De stand was weer gelijk getrokken 3-3.

De laatste 2 mix partijen zouden het dus uit moeten gaan maken wie vandaag met de winst zou gaan strijken.

De beide mix teams van Gendt hadden het afgelopen seizoen nog geen punten laten liggen dus er kon misschien vandaag toch nog gewonnen worden.

De 1e mix van Theo Elbers met Alberdien Langen liep de 1e set op rolletjes en werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 21-13. In de 2e set kregen ze toch nog onverwachts veel meer tegenstand en Appoldro wist na veel pijn en moeite deze set met 17-21 naar zich toe te trekken. Ook nu weer een 3e set . Beide partijen gingen halverwege gelijk op maar Gendt slaagde er toch in om iets afstand te nemen vooral te danken na een paar spectaculaire acties van Theo. De set werd door Gendt gewonnen met 21-16 en voor het eerst kwamen ze voor te staan met 4-3. Minimaal een gelijkspel was er weer uitgesleept.

De 2e mix van Gert-Jan Meyer en Aline Janssen werd ook geen gemakkelijke. En weer zou hier een 3e set, de 5e in totaal dus, nodig zijn om een winnaar aan te kunnen wijzen. Gert-Jan en Aline wisten de 1e set nipt te winnen met 21-17 maar verloren daarna ook weer net de volgende set met 21-17. De laatste set zou dus uit moeten gaan maken gelijkspel of winst voor Gendt. En ook deze keer slaagde Gendt erin om met goed spel en een geweldige concentratie en overtuiging de aller beslissende set te winnen met 21-15. Gendt 1 won deze wedstrijd met 5-3 van Appoldro 2.

Door deze uitslag staat Gendt 1 nu alleen aan kop met 2 punten voorsprong op Appoldro 2 en 8 punten op Smashing 6. Met nog 4 wedstrijden te gaan in deze competitie is de kans toch wel aanwezig om kampioen te worden. Dit zou een fantastische prestatie zijn temeer omdat ze afgelopen seizoen zijn gepromoveerd uit de 3e klasse en alleen hadden gehoopt op klasse behoud en een redelijke klassering in de 2e klasse.