Badmintonclub Gendt wint weer

Zondag speelde BC Gendt 1 haar laatste wedstrijd voor de winterstop.

Deze thuiswedstrijd zou naar verwachting niet al te veel problemen op moeten leveren.

Niets was minder waar. Het Nijmeegse Stuban 5, de nummer 5 op de ranglijst, wist de koploper het thuis toch nog erg moeilijk te maken.

Evenals vorige week werd de herendubbel van Theo Elbers en Gert-Jan Meyer weer in 3 sets beslist. Theo en Gert-Jan verloren hen partij nipt met de cijfers 6-21, 21-18 en 20-22. Zeker in de laatste set had de partij door Gendt gewonnen kunnen worden maar Stuban wist zich telkens terug te knokken.

De overwinning van het damesdubbel Aline Janssen en Alberdien Langen zou de stand weer gelijk kunnen brengen.

De Gendste dames kregen vooral de 1e set flink wat tegenstand. Geprobeerd werd om Gendt uit haar spel te halen door veel op Alberdien te spelen maar doordat deze steeds beter in haar spel kwam werd de 1e set gewonnen met 21-14 en de 2e set zelf met de duidelijke cijfers 21-6.

De herenenkel van Theo Elbers was echt een herenenkel. Er werd veel en hard geslagen en dat leverde spectaculaire rally’s op. Theo wist zijn tegenstander telkens een paar puntjes voor te blijven en deze keer zijn partij te winnen met 21-15 en 21-14. BC Gendt stond voor met 2-1.

Aline Janssen wist de voorsprong uit te breiden naar 3-1. Aline, die dit seizoen niet te verslaan is in haar enkel, gaf ook nu niet veel punten weg en sloeg haar tegenstandster van de baan met de duidelijke cijfers 21-5 en 21-1.

Gert-Jan Meyer maakte van zijn enkelspel weer een waar spektakel. Ook nu weer moest er een 3e set aan te pas komen. Gert-Jan wist de 1e set te winnen met 21-17 maar verloor de 2e met 15-21. Moegestreden, de beide heren hadden er al een 3 setter opzitten, begonnen ze aan de laatste beslissende set. Deze ging gelijk op maar Gert-Jan wist door een paar geweldige acties de partij naar zich toe te trekken en te winnen met 21-18.

Als Alberdien Langen haar enkelspel ook nog zou winnen zou Gendt op een 5-1 voorsprong komen.

Deze keer lukte het haar niet om in haar eigen spel te komen. Haar tegenstandster wist haar telkens achterin te houden en de beslissende puntjes te maken. De partij ging wel gelijk op maar de laatste paar beslissende punten werden toch door Stuban gemaakt. Alberdien verloor nipt haar partij in 2 sets met 19-21 en 17-21.

BC Gendt stond nu met 4-2 voor en met nog 2 mixpartijen, hun sterkste wapen, te spelen kon er ook weer vandaag gewonnen worden.

De mix van Theo en Alberdien werd vlot in 2 sets door het Gendtse team gewonnen. De 1e set met 21-12 en de 2e set met 21-17. De overwinning kon ze niet meer ontgaan, ze stonden nu voor met 5-2.

Het was nu de beurt aan Gert-Jan en Aline om de voorsprong nog verder uit te breiden. Verrassend verloren ze de 1e set met 17-21 maar wisten toch de 2e te winnen met 22-20. Beide waren aan elkaar gewaagt dus het zou weer een spannende en slopende 3e set worden. Lange tijd hielden ze elkaar in evenwicht maar het winnende punt werd toch gemaakt door Stuban die deze laatste set wist te winnen met 18-21.

De wedstrijd BC Gendt 1-Stuban 5 eindigde dan ook in een 5-3 overwinning. Een krappe maar toch nog genoeg om hun koppositie te handhaven en hun naaste concurrent Appoldro 2 twee punten voor te blijven.

Tekst + Foto: Badmintonclub Gendt.