Omroep Lingewaard

Wielerweekend in Bemmel; NK Tijdrijden en Rabo-Wielerronde zeer geslaagd!

Op zowel zaterdag 17 september als zondag 18 september 2016 stond het centrum en de omgeving van Bemmel in het teken van de wielersport met het NK tijdrijden voor Masters en de Rabobank Wielerronde van Bemmel. Mede dankzij een groot aantal enthousiaste deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en vrolijke bezoekers en supporters kan er worden teruggekeken op een zeer geslaagd evenement!

Op zaterdag werd gestart met het tijdrijden. Het parcours liep door het centrum van Bemmel, het recent ontwikkelde park Doornik, over de Waaldijk en de prachtige uiterwaarden van de Waal. Stefan Janssen zag dat zijn inspanningen werden beloond en won de titel Lingewaardskampioen Tijdrijden. Vervolgens werd er gestart met de nationale KNWU licentieklassen. Melvin Bos (30+), Larissa Drysdale (dames 30+), Ben Plantinga (40+), Pieter Aben (50+) en Bert Bakker (60+) wonnen de titel en het tricot met de nationale driekleur. Zij mogen zich het komende jaar Nederlands Kampioen tijdrijden noemen.

Op zondag was er bij het criterium in alle categorieën sprake van een enerverende strijd op het selectieve parcours rondom het historische centrum van Bemmel. Marcel Alma (Amateurs/Sportklasse), Jelle Baks (cat.7), Noah van der Putten (cat. 6), Stijn Hezeman (cat.5), Norah Knoef (cat.4), Niels Hanegraaf (cat.3), Toine Broekroelofs (cat.2), Amy de Bruijn (cat. 1) en Yoeri Berendsen (Recreanten) van harte gefeliciteerd met jullie overwinning!!

T.W.C. ’t Verzetje bedankt iedereen die zich, op welke manier dan ook, heeft ingezet om het
evenement te laten slagen!
foto-uitslag-nk