Omroep Lingewaard

Volgens Joyce is dit het mooiste plekje van Gelderland

DOORNENBURG – Volgens Joyce Derksen is Doornenburg het allermooiste plekje van Gelderland. Het dorp in de gemeente Lingewaard wordt omringd door dijken en rivieren, het begin van de langste Nederlandse rivier de Linge ligt om de hoek en een groot kasteel maakt deel uit van het dorpsgezicht. Voor Joyce is dit dan ook de perfecte plek om foto’s te maken: “Eigenlijk ligt het kasteel in mijn achtertuin.”

Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder.

Weiden, koeien en een kasteel

Joyce is vaak te vinden rondom het kasteel, met cameratelefoon in de aanslag. Meerdere keren per week zijn haar foto’s te zien bij het weerbericht van onder meer WNL, RTL en NOS.

Terwijl de bloeiende kasteelweides liggen te baden in de zon, vertelt ze waarom dit een van haar favoriete plekken is: “Hier ga ik zeker een paar keer per week wandelen en foto’s maken. De koeien in de wei, alles in bloei, het kasteel met de voorburcht en een mooie lucht: daar kan ik echt van genieten. De zon gaat ook vaak achter het kasteel onder. Het wordt voor mij nooit gewoon.”

Het kasteel is niet alleen door de mooie plaatjes een bijzondere plek voor Joyce: “In de voorburcht zijn raampjes te zien, dat zijn kamers. Daar hebben mensen altijd gewoond. Mijn opa heeft daar vroeger ook gewoond, hij is daar opgegroeid. Dat kwam doordat zijn familie het kasteel beheerde. Dus het heeft nog een extra betekenis voor mij om hier te lopen en te bedenken dat mijn opa daar heeft gewoond.”

‘Ik heb mijn telefoon altijd bij me’

Ondertussen hebben al veel mensen kunnen genieten van de foto’s van Joyce. Niet alleen bij het weerbericht, maar ook op Facebook zijn de natuurplaatjes te zien, bijvoorbeeld in de Facebookgroep Natuur in Gelderland van Omroep Gelderland.

“Eigenlijk is het begonnen omdat mijn dochter vroeger zei dat ze steeds dezelfde namen op het weerbericht voorbij zag komen. ‘Dat kun jij toch ook wel, mama?’, vroeg ze op een gegeven moment. Dus toen ben ik dat gaan proberen en uiteindelijk kwam er een foto in beeld. Dat vond ik eigenlijk wel heel leuk”, legt de Doornenburgse uit.

En ja, bijna alle foto’s worden gemaakt met een telefoon. Joyce is zelfs begonnen met workshops geven over hoe je de mooiste foto’s kunt maken met zo’n klein cameraatje: “Je kunt bijna alles met je telefoon. Ik heb hem ook altijd bij me, dus als ik iets moois zie kan ik er gelijk een foto van maken, waar ik ook ben. Ik kan de foto’s dan gelijk bewerken en versturen naar de weerprogramma’s. Met een grote camera moet ik eerst weer naar huis en dan ben ik meestal al te laat, want dan is het weer al geweest.”

Woonweek bij Omroep Gelderland: Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni is het de Week van het Wonen bij Omroep Gelderland. Online, op televisie, op radio en via de social media-kanalen besteden we extra aandacht aan wonen in Gelderland, een huis vinden in onze provincie, de krapte op de woningmarkt en voorbeelden van opvallende woonvormen. Wil je reageren op het bovenstaande artikel? Mail naar research@gld.nl

Meer weten? Alles over de Woonweek is te lezen op onze speciale Woonweek-pagina.