Omroep Lingewaard

VIDEO: Rotary Lingewaard-Bemmel zet zich in voor rolstoelfiets…

Rotary Lingewaard-Bemmel zet zich in voor rolstoelfiets

 

Onder het motto: ‘Iedereen verdient het om de wind door de haren te voelen’, zet Rotary Lingewaard-Bemmel zich samen met De Zonnebloem in voor een rolstoelfiets in de gemeente Lingewaard. Zaterdag 26 augustus 2023 startte beide organisaties op de Markt in Bemmel de actie. Wethouder Aart Slob maakte als eerste een rondje met de fiets op de markt. Daarna kon iedereen het zelf ervaren.

Voor iemand in een rolstoel is fietsen extra bijzonder. De rolstoelfiets maakt dit mogelijk. De Rotary hoopt in december genoeg geld te hebben vergaard om de rolstoelfiets te kunnen aanschaffen voor De Zonnebloem. Gebruikers kunnen dan de fiets huren voor slechts vijf euro voor een dagdeel en voor tien euro kunnen zij de hele dag op stap. Daarmee is de fiets goed betaalbaar en laagdrempelig voor een hele brede groep mensen!

Deze actie van Rotary Lingewaard-Bemmel is in het kader van Rotary 100 jaar in Nederland. Dit wordt gevierd met een emissieloze estafette per bakfiets van Rotaryclublocatie naar clublocatie, in totaal 5000 km. Elke club neemt een traject voor haar rekening en draagt het estafettestokje over aan de volgende club. Met wind tegen, of wind mee, in regen of met zonneschijn, óp naar de volgende club. Op 26 augustus 2023 krijgt Rotary Lingewaard het estafettestokje door van Valburg en vertrekt de club met de bakfiets van de markt in Bemmel naar de club in Nijmegen.