Omroep Lingewaard

Rivierjutters gezocht…

Helpt u met uw vereniging graag mee aan een schonere omgeving? Dit kan, als rivierjutter! Met uw vereniging gaat u langs de oevers en de uiterwaarden van de Waal, de Rijn en de Linge om afval op te ruimen. Hiermee helpt u mee aan het project #Lingewaardschoon.

Doe mee

Verenigingen uit Lingewaard vragen wij mee te helpen om afval op te ruimen. Op zaterdag 13 april van 9 tot 13 uur is dit in de uiterwaarden van de Waal én langs de Rijn en de Linge. Alle Lingewaardse rivierjutters gaan dit voorjaar dus op dezelfde dag op pad. Voor het opruimen van een gebied krijgt iedere vereniging die meedoet € 200,-. Een vereniging stelt zelf een groep samen van vrijwilligers die het gebied opruimen. De groep moet uit minimaal 8 personenbestaan. De gemeente zorgt voor materialen en afvoer van het afval.

Aanmelden

Aanmelden kan op 29 maart maart tussen 08.00 en 17.00 uur. Per vereniging delen wij één gebied uit. Wij selecteren op tijd van aanmelding. Als er meer verenigingen aanmelden dan wij kunnen plaatsen, dan kijken we naar de deelnemers in voorgaande jaren. Hierbij krijgen nieuwe verenigingen voorrang.

Dit is een persbericht van de gemeente Lingewaard.