Omroep Lingewaard

Relatieproblemen mogelijk motief schietpartij Huissen

HUISSEN – “Jeetje, wat heftig, ik weet even niet wat ik moet zeggen, hier ben ik stil van.” Het zijn de woorden van de buurvrouw van de man die vrijdagavond twee mensen neerschoot in Huissen, als ze hoort dat één van de slachtoffers is overleden. “Ik ben blij dat ik de woning gisteravond niet in ben gegaan, want daar lag hij.”

Door: Melanie Lokate, Omroep Gelderland

Het is het gesprek van de dag in de wijk in Huissen. “Ik dacht dat het hier rustig wonen was”, zegt een vrouw terwijl ze wegfietst. Enkele buren zitten en staan samen voor het complex waar het drama zich afspeelde. Eén van het is Henry Leijsen. Hij kwam gisteravond pas laat thuis van visite. “Alles was afgezet met linten. Ik wilde naar mijn woning toe, maar een agent hield me tegen. Ik vroeg hem wat er aan de hand was en die vertelde me het. Ik mocht onder politiebegeleiding via de brandtrap naar boven.” Hij is nog steeds zichtbaar onder de indruk.

Relatieproblemen?

Wat de buurtbewoners bezighoudt is: waarom? Wat heeft zich in het appartement aan de Holthuizerdreef afgespeeld voor de schietpartij? “De afgelopen periode was er vaak ruzie in de woning”, vertelt de buurvrouw van de schutter in Huissen. “Ik kon er ’s nachts soms gewoon niet van slapen.”

De buurvrouw wil anoniem blijven, maar is behoorlijk onder de indruk. “Gisteren was het weer raak en ineens stond er een gewonde man buiten.” Ze vertelt dat de man een hoofdwond had en dat hij zelf het alarmnummer heeft gebeld. “De man vertelde dat er boven in het appartement nog iemand lag. Ik heb getwijfeld om daar naar toe te gaan, maar ik ben naar binnen gegaan omdat de verdachte op het dak liep.”

Leijsen vult aan: “In het appartement wonen een man en een vrouw van eind twintig. Zij woonde hier als eerste en vorig jaar is haar vriend bij haar ingetrokken. De laatste tijd hadden ze heel veel ruzie.”

Hij is de vermeende schutter een paar keer tegengekomen in het trappenhuis. “Het was ‘hallo en gedag’ en dat was het wel. Echt kennen doe ik hem eigenlijk niet.” De buurt vertelt dat de slachtoffers mogelijk de vader van het meisje en een familielid zijn. “Het lijkt erop alsof de vrouw gisteren vertrokken is en dat de vader van de vrouw de jongen uit het appartement wilde halen. Dat is vermoedelijk helemaal uit de hand gelopen.”

Zie ook: Huissen opgeschrikt door man met twee vuurwapens op het dak: ‘Verschrikkelijk’

Motief onduidelijk

De politie doet uitgebreid onderzoek. “Niet alleen in de woning waar het drama zich afspeelde, maar ook op straat”, zegt politiewoordvoerder José Albers. “De man die op het dak was geklommen en zelf naar beneden kwam, is gearresteerd. Met hem zijn we geruime tijd bezig geweest. Dat zag er gevaarlijk uit, want de man had, zoals het ernaar uitzag, wapens bij zich.”

Over wat de man bezielde, kan Albers nog niets zeggen. “Daar doen we nog volop onderzoek naar. Op verhalen kan ik niet ingaan”, zegt ze over vermeende ruzies tussen de man op het dak en zijn vriendin. Wel bevestigt ze dat de man woont in het complex in de wijk Zilverkamp.