Omroep Lingewaard

Burgemeester na dodelijke beschieting de buurt in: ‘Afschuwelijke gebeurtenis’

HUISSEN – Burgemeester Nelly Kalfs van Lingewaard heeft dit weekend een bezoek gebracht aan de buurt in Huissen waar vrijdagavond een dode viel bij een schietincident. Een tweede persoon raakte gewond. Pas na twee uur kwam de schutter van het dak waar hij op was geklommen.

Door: Henri van Veen

Kalfs was in gezelschap van twee wijkagenten. “Ik merkte dat de mensen geschrokken zijn. Wat mij in het bijzonder heeft geraakt, is dat buitenspelende kinderen getuige zijn geweest”, zegt ze. “Het is een afschuwelijke gebeurtenis. In eerste instantie voor de directe betrokkenen, maar ook voor de omwonenden is dit een nare ervaring geweest.”

Mensen verwachten zoiets niet mee te maken, zegt Kalfs’ woordvoerder Frank Meulendijks. Hij was bij het bezoek. “Je ziet het op tv en dan ineens komt het dichtbij, zeggen ze in de buurt.”

Zie ook: Man (48) overleden na schietpartij in Huissen

Ouders uitten tegenover Kalfs hun bezorgdheid. Meulendijks daarover: “Onze kinderen speelden buiten, zeiden ze, en dan gebeurt er zoiets. Gelukkig werden ze door buurtbewoners snel naar binnen gehaald.”

Tegenstrijdige geluiden

In de buurt waar de man vrijdagavond na zijn daad het dak van het appartementencomplex op klom en pas na twee uur naar beneden kwam, spreken bewoners elkaar tegen. De een spreekt van een rustige buurt, een ander zegt dat er geregeld wat aan de hand is. Meulendijks: “Die tegenstrijdigheid horen we ook. Sommigen wonen er al 40 jaar en zeggen dat er nooit iets gebeurt. Maar je hoort ook dat het bij de appartementen onrustig kan zijn.”

Zie ook: Huissen opgeschrikt door man met twee vuurwapens op het dak: ‘Verschrikkelijk’

Wijkagenten die bij het gesprek waren gaan hierover in overleg met de woningcorporatie, zegt Meulendijks. Wie in de wijk niet bij het gesprek kon zijn en toch zijn hart wil luchten, kan volgens de woordvoerder terecht bij Slachtofferhulp.

Politie eerder al aanwezig

José Albers van de politie bevestigt dat agenten eerder op de dag al bij de woning waren waar later de beschieting was. “Dat was in verband met een melding”, laat ze weten. Inhoudelijk wil ze er verder niet op ingaan, omdat het onderzoek nog in volle gang is.