Omroep Lingewaard

Positieve coronatest voor Michèle en Cristiaan, duimen draaien in hotel op Mallorca

CAN PICAFORT – Michèle Weber (19) uit Huissen en haar vriend Cristiaan Otten (25) zitten al dagen vast in een hotel op het Spaanse Mallorca. Ze hadden een geweldige vakantie, maar op de dag van terugkeer naar Nederland bleken ze een coronabesmetting te hebben opgelopen. Het stel mag tot 31 juli niet weg en hun hotelkamer niet uit. “We mogen eigenlijk niet eens het balkon op.”

Door: Henri van Veen

Met een negatieve zelftest van de Bruna begonnen Michèle en Cristiaan op 12 juli aan hun strandvakantie. Ze huurden op het Iberische eiland een auto en een jetski en genoten met volle teugen van het Spaanse vakantieleven. Negen dagen later zouden ze teruggaan.

Een positieve coronasneltest gooide roet in het eten. Michèle: “We hebben ook een PCR-test gedaan. We zijn steeds heel voorzichtig geweest. Ons reisbureau TUI had ons ook verzekerd dat we op een rustig stuk van het eiland zaten. Ik denk dat we de besmetting hebben opgelopen bij de jetskiverhuur, maar dat weet ik niet zeker.”

Smaak- en reukverlies

Zij en haar vriend voelen zich niet ziek. “Wel hebben we smaak- en reukverlies.”

In hun hotel in de badplaats Can Picafort zitten ze nu noodgedwongen op hun kamer. “We krijgen drie keer daags eten en drinken gebracht en ook tussendoor staat het personeel voor ons klaar. Ik heb om schoon beddengoed gevraagd en chloor om het hier zelf schoon te houden”, legt de Huissense uit. “We mogen de kamer niet af en ook het balkon niet op. Dat doen we soms toch.”

De verzekeringmaatschappij vergoedt de kosten die de twee vakantiegangers maken, zegt Michèle. “Ze zeiden ons ook het hotel te informeren. Maar vanaf het moment van de besmetting mogen we hier niet meer weg.”

Verplichte quarantaine van tien dagen

Dat komt door de strenge regels op het eiland, legt woordvoerster Petra Kok van TUI uit. “Wie in Spanje positief test op covid-19 moet tien dagen in quarantaine. Aan die regel kunnen we niets doen”, zegt Kok. Volgens haar zit er niets anders op voor de twee dan tot 31 juli op de blaren zitten. “Dan kunnen ze gewoon gaan en dat gaan we regelen.”

Kok vertelt dat een jongen van 19 ook vastzit op Mallorca vanwege een besmetting. Wie naar het buitenland op vakantie wil, moet zorgen voor een goede reisverzekering mét coviddekking, raadt ze aan.

Michèle Weber had morgen weer aan het werk gemoeten, haar vriend dinsdag. “Nee, dat gaat ‘m niet worden”, weet de Huissense.

Zie ook: Coronasneltesten zijn razend populair, maar hoe betrouwbaar zijn ze?