Omroep Lingewaard

Harm ontdekt de eetbare natuur

RESSEN – Je kan voor eten naar de winkel, maar je kan het ook uit de natuur halen. In Bemmel ontmoet Harm tijdens zijn wandeltocht voor Wandelhart Edwin Flores. Hij is wildplukker.

Tot een jaar of toen geleden werkte Edwin in de uitzendbranche, maar erg gelukkig werd hij er niet van. Hij besluit het roer om te gooien en zijn hart te volgen. In Ressen begint hij een kwekerij waar hij voor sterrenrestaurants in de Randstad bijzondere groenten, fruit en bloemen teelt. Maar zijn grote passie is toch wel het wildplukken: het plukken van planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen, gewoon in de natuur. Edwin is een expert, hij heeft ook cursussen om mensen te leren hoe je moet wildplukken en waar je op moet letten.

In natuurgebied de Bemmelse Zeeg, onderdeel van Park Lingezegen, neemt Edwin Harm mee om op zoek te gaan naar planten en kruiden waar een wandelaar profijt van kan hebben.

Vandaag is de dag van de grote ontmoeting tussen Harm Edens en Joris Linssen in het tv-programma Wandelhart. Harm wandelt vandaag in het tv-programma Wandelhart van Arnhem naar Groesbeek, Joris van Groesbeek naar Arnhem.

Kijk om 17.20 uur de uitzending op Omroep Gelderland. Om 09.00, 12.00 en 15.00 uur wandelt Erik van der Pol met weervrouw Grieta Spannenburg tussen Arnhem en Groesbeek.