Omroep Lingewaard

Online en op televisie meekijken met ‘uitmarkt’

Δ Theaterkerk in Bemmel gaat tv maken en uitzenden. Foto: © Rolf Hensel

BEMMEL – Cultuurliefhebbers kunnen zaterdag 5 september op hun televisie of laptop live meekijken met de presentatie van het programma voor het komend theaterseizoen van de Theaterkerk in Bemmel. Hiervoor wordt een deel van de Theaterkerk omgebouwd tot een professionele televisiestudio.

Vrijwilligers van TOP (Toestanden Op Podium) en Omroep Lingewaard zullen met vier kamera’s Live televiesie maken. Tijdens een show van anderhalf uur krijgen de kijkers via interviews in de studio en videofragmenten een indruk wat hier straks allemaal te zien en te horen is”, zegt David Hiemstra, voorzitter van Stichting TOP aan De Gelderlander.

Het plan was om het programma te presenteren op het plein voor de Kerk te presenteren. Echter gooide Corona roet in het eten. Hiemstra kwam vervolgens zelf op het idee dit via een livestream op de website van de Theaterkerk en het televisiekanaal van Omroep Lingewaard te doen. ,,In de kerk zijn maar 60 mensen welkom. Via de televisie en de laptop kunnen veel meer cultuurliefhebbers kennis nemen van ons programma.”

Het begint om 20.30 uur en wordt gepresenteerd en aan elkaar gepraat door Marlies Claasen, die voor Omroep Gelderland verschillende programma’s presenteert. Zij is live in de studio aanwezig net als zangeres Hilde Vos uit Bemmel. Deze countryzangeres trekt op dit moment met sport- en muziekkenner Johan Derksen door Nederland met een theaterprogramma.

U kunt thuis meekijken naar de live stream: vanaf 20.15 uur die dag staat hier een link naar de live stream op https://www.theaterkerk.nl/  Natuurlijk is deze stream ook te volgen op ons TV Kanaal via KPN/T-Mobile 1478 of Ziggo kanaal 36