Omroep Lingewaard

Je wordt met de lach leuker!

Een tweede benefietavond voor Theater De KiK op zaterdag 11 juli om 19:00 en 21:00 uur: een vrolijke interactieve lezing door Marcellino Bogers over het gebruik van humor in zorgsituaties voor zorgverleners, mantelzorgers en geïnteresseerden.
Marcellino Bogers is oud-verpleegkundige, verpleegkundig docent, cabaretier, mede-eigenaar van Congressen MetZorg en auteur van het boek “Humor als verpleegkundige interventie 2.0”. Lachen is gezond.
De volkswijsheid zegt het al lang en ook in de wetenschap zijn de fysiologische effecten van de lach onderzocht én bewezen. Het toepassen van humor is een officiële verpleegkundige interventie (Bulechek 2016).
Toch wordt er op de werkvloer niet uitgebreid stilgestaan bij de werking, de effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor. Als je daar meer van weet, kun je humor bewust inzetten en op een natuurlijke manier deel uit laten maken van je werk.
In de interactieve lezing wordt aandacht besteed aan de theorie, foute humor, hospitalisatie en burn-out gevoelens. Er wordt ingaan op de werking, effecten en de mogelijkheden van gebruik van humor in de palliatieve fase en staan stil bij de verzachtende lach bij dementie.
De lach is de kortste afstand tussen twee mensen, je kunt er makkelijk de 1,5 meter mee overbruggen. Humor relativeert, ontwapent, ontspant, verbindt, bevrijdt, doorbreekt, ontgift, ontstrest en verlicht. Kortom, humor is goud in de handen van mantelzorgers en zorgverleners. Voor meer informatie: https://www.marcellinobogers.nl/
Waarom een benefietavond voor Theater De KiK?
Door de coronamaatregel van 1,5 meter afstand passen er nog maximaal 51 bezoekers in de theaterzaal (i.p.v. 148). Veel evenementen zijn de afgelopen weken geannuleerd en de horeca-inkomsten zijn laag. Omdat de verwachting is dat deze maatregel zeker nog een aantal maanden zal gelden zullen onze inkomsten voorlopig onvoldoende zijn om alle kosten te dekken. We zouden dit jaar ons 10 jarig jubileum vieren! Natuurlijk willen we voorkomen dat we straks geen theater meer hebben in Overbetuwe. Het is nu noodzaak om in actie te komen!
Samen kunnen we ervoor zorgen dat Theater De KiK overeind blijft!