De Mieke Bles kunstprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een veelbelovend amateurkunstenaar uit Lingewaard. Een onafhankelijke jury beoordeelt de ingekomen werken. De winnares van 2020, Connie Diepstraten, neemt ook eenmalig plaats in de jury.

Hoe kunnen kunstenaars deelnemen?

Amateurkunstenaars kunnen een inschrijfformulier aanvragen bij de secretaris van de stichting via busch96@live.nl. Het formulier kan ook worden opgehaald bij de receptie van het gemeentehuis. En bij Boekhandel Onder de Toren in Bemmel. De sluitingstermijn voor deelname is 1 oktober 2022. Kunstenaars hebben zo ruim de tijd om hun werk te maken.

Wat is de prijs?

De prijs bestaat uit een expositie in de hal van het gemeentehuis. Het publiek kan dan kennismaken met het werk van de winnende kunstenaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een waardecheque.

Wanneer is de uitreiking?

Burgemeester Kalfs maakt op vrijdag 28 oktober 2022 om 15.00 uur in het gemeentehuis de winnaar bekend. Hier is dan ook de expositie te zien van de ingezonden werken. Stuur een mail naar m.bles@hetnet.nl voor meer informatie.