Omroep Lingewaard

Lingewaardse opvoed ervaringsdeskundigen gezocht!..

Voor het project Gezinsondersteuning zijn wij dringend op zoek naar mensen met ervaring en passie voor opvoeding. Vind jij het leuk om gezinnen, waar het tijdelijk even niet zo lekker loopt, te ondersteunen? Beschik je over goede sociale en contactuele vaardigheden? Kijk je met een open blik naar de situatie? Lukt het je om naast deze gezinnen te staan en hen dat kleine duwtje in de rug te geven zodat zij zelf weer verder kunnen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Na een kennismakingsgesprek maak je deel uit van een team vrijwillige gezinsondersteuners, die ingezet kunnen worden voor een maximale periode van een jaar. Voorafgaand krijg je een training waarin je handvatten en praktische tips mee krijgt om de gezinnen te ondersteunen. Je vrijwillige inzet is een dagdeel per week, waarin je samen met het gezin kijkt wat nodig is. 

Gezinsondersteuning is laagdrempelig zonder dat daar een doorverwijzing voor nodig is. Het gaat vooral om praktische zaken, maar ook meedenken over opvoeding van de kinderen. De ondersteuning wordt gratis aangeboden en is gericht op ouders met kinderen van 0-18 jaar. Omdat er geen enkel gezin hetzelfde is, wordt de ondersteuning afgestemd op wat voor het desbetreffende gezin nodig is. Echt maatwerk dus.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met projectcoördinator, Hannah van Oene, tel: 06 83580598 of mail: h.vanoene@swlingewaard.nl