Omroep Lingewaard

Koninklijke onderscheiding voor veertien inwoners van Lingewaard…

Veertien inwoners van Lingewaard hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Burgemeester Nelly Kalfs speldde de gedecoreerden tijdens de lintjesregen op dinsdag 26 april de versierselen op. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Valom in Huissen. Martien van Hemmen uit Huissen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Vijf inwoners van Angeren, twee inwoners van Doornenburg, twee inwoners van Gendt en vier inwoners van Huissen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Martien van Hemmen (59) uit Huissen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor onder meer de oude begraafplaats aan de Doelenstraat, Stichting Exodus Wandelevenement, Stichting Vrienden van Huissen en de Marigold Foundation.

Echtpaar Tijssen-Joosten beiden onderscheiden
Het echtpaar Geert (72) en Els Tijssen-Joosten (69) uit Angeren kreeg elk een lintje. Samen zijn ze al jaren betrokken bij de Stichting Actieve Senioren Angeren (SASA). Daarnaast zet Geert zich ook vrijwillig in voor het Dorpshuis in Angeren, Stichting Oranjecomité Angeren, de Historische Kring Angeren en Strijdbaar Angeren. Els is naast de SASA als vrijwilligster actief voor Stichting Kunstkring ‘Gendt Verbeeld’, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en Stichting Welzijn Ouderen Lingewaard.
Overige uitreikingen Lid in de Orde van Oranje-Nassau

José Burgers-Rutten (69) uit Doornenburg kreeg een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor het Dameskoor Doornenburg, de Zonnebloem, Zorgvoorziening Merlijn en Stichting Leefbaar Doornenburg. Theo Buurman (78) uit Angeren ontving een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer de EHBO-vereniging, de kerk, het Dorpshuis in Angeren en de SASA.

Bart Claassen (74) uit Doornenburg kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging GVA, hengelsportvereniging Lotus Vulgaris en Stichting Tafeltje Dekje.

Corry Huisman-te Boekhorst (77) uit Huissen kreeg een lintje voor haar jarenlange inzet voor de kerk, de gemeentelijke politiek, de Katholieke Bond van Ouderen in Huissen en Stichting Tafeltje Dekje.

Fokke Kijlstra (79) uit Gendt ontving een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer de kerk, de ds. G. Boerstichting, de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Stichting Welzijn Ouderen Gendt.

Johan Kuster (77) uit Angeren verdiende een onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer volleybalvereniging Hexagon, schaats- en skeelervereniging De IJsvogels, de Angerense Oldtimer Club en de SASA.

Theo Lentjes (72) uit Huissen kreeg een lintje voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging RKHVV, handbalclub AAC in Arnhem, Stichting ’t Binnenhues en de stichting Sport en Ondernemen Lingewaard. Anneke Strijbos-van der Zee (80) uit Gendt ontving een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor onder meer de kerk, de Soos in Gendt, Stichting Welzijn Ouderen Gendt en Fort Pannerden.

Corry Wijlhuizen-Lamers (71) uit Angeren kreeg een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de kerk, het Senioren Netwerk Lingewaard, Stichting Welzijn Lingewaard en de SASA.

Carool Willemsen-Mom (60) uit Huissen verdiende een onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor onder meer IKC Het Sterrenbos, de Stichting Scouting Huissen-Zand, de kerk, muziekvereniging De Volharding, verpleeghuis De Lingehof en Sancta Maria.