Omroep Lingewaard

Kerst Opening Fort Pannerden

Door alle vrijwilligers word hard gewerkt om Fort Pannerden om te toveren in een sfeervolle kerst locatie voor de opening op 21 en 22 december.
Een sfeervol Fort met soldaten die leven en werken in de tijd van 1890-1918 de geschiedenis komt tot leven.
Er is Swingende kerstmuziek van o.a. RDM, 2Gether, brassband Crescendo en Harmonie St. Caecilia.
U zult verrassende ontmoetingen hebben, te biecht gaan bij de pastoor, vuurkorfpret,verhalenvertellers, demonstratie van het kanon en nog veel meer.

Nadat u een winterse wandeling naar het fort gemaakt heeft is er koffie, thee, warme chocolademelk om op te warmen en een lekker stukje kerststol. Daarna is er de mogelijkheid om een speciale route door het fort te lopen, die u langs verschillende soldaten brengt. Alle soldaten hebben hun eigen taak: in de keuken, in het buskruitmagazijn, bij het kanon of in het onderhoud van wapens en uniformen. De soldaten vertellen u graag over hun leven en demonstreren hun werk. Naast soldaten komt u ook verhalenvertellers tegen. De geschiedenis komt echt tot leven!

Op verschillende punten in het fort spelen lokale bands en muziekverenigingen kerstmuziek. Zij vullen het fort met sfeervolle muziek. Tot slot kunt u vanaf het uitzichtpunt precies zien hoe strategisch Fort Pannerden in het omliggende landschap ligt. Kijk uit over het Bijlands Kanaal of de Rijn, het Pannerdens Kanaal en de Waal en geniet na afloop van een lekker glaasje glühwein.

De kosten voor deze activiteit zijn €7,50 per persoon, inclusief koffie, thee of chocolademelk en een stukje kerststol.
Het fort is van 11.00 tot 17.00 geopend. Parkeren kan op de Pannerdenseweg, daarna kunt u te voet verder of gebruik maken van onze haal- en breng service.