Omroep Lingewaard

Jong Sebastianus trommelt aan de weg met nieuw slagwerk

De slagwerkers van Jong St. Sebastianus zijn afgelopen donderdag 6 februari voorzien van nieuw slagwerk. Het vorige slagwerk was na ruim 10 jaar aan vervanging toe. 

 

Het nieuwe slagwerk is van Majestic uit de XTD-serie en heeft hiermee dezelfde uitstraling als het slagwerk van de Show- en Marchingband. De 10 nieuwe trommels zijn kleiner en makkelijker hanteerbaar voor de jeugdige slagwerkers. De cymbals en bassdrum zijn iets groter geworden en hebben hiermee een mooie en volle klank, wat perfect past in het jeugdkorps. Ook klinkt dit prachtig bij het blaaswerk van Jong Sint Sebastianus. 

De trommels worden ook traditioneel gedragen en hangen iets schuin voor het lichaam aan een bandriem tegen het bovenbeen. De bassdrum zit dichter tegen het lichaam van de jeugdige slagwerker, zodat het comfortabeler gedragen kan worden.

 

We zijn als vereniging blij met deze vernieuwing en verbetering. We willen hiervoor het Prins Bernard Cultuurfonds ook enorm bedanken voor de financiële bijdrage. 

En zeker ook alle mensen die tijdens onze collecte van de Anjeractie geld doneren. Mede dankzij deze bijdragen kunnen wij jeugd uit Gendt en de regio een muzikale toekomst geven.