Omroep Lingewaard

Fort Pannerden: De elementen verbeeld

bron: fortpannerden.eu

Op Fort Pannerden is de komende twee maanden werk te zien van kunstenaars uit Lingewaard. Op zondag 2 februari werd de expositie geopend door wethouder Helga Witjes. Deze zal te zien zijn tot half april. Het zijn bronzen beelden van Rita Oostendorp, foto’s van Joyce Derksen en beelden van Wilma Daamen. De tentoongestelde beelden zijn ook te koop. Van de prachtige natuurfoto’s van Joyce Derksen zijn bij haar fraaie afdrukken op canvas te bestellen.

Beeldhouwster Rita Oostendorp-Boudewijn woont en werkt in Angeren. Ze heeft daar haar atelier de Jutteakker.  Rita: “Door interesse in de natuur ontstaan de vormen, structuren en oeverstromen in brons. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl. Ieder beeld wordt door mijzelf gegoten. Het gieten gebeurt volgens de “verloren was methode” (cire-perdu). Daarbij gaat de oorspronkelijke vorm verloren en ieder beeld is dus uniek ” In 2012 heeft Rita de Mieke Bles Kunstprijs gewonnen.

 

Joyce Derksen woont en werkt in Doornenburg: “Al sinds mijn kindertijd ben ik erg gefascineerd door mooie luchten, ik maakte daar vroeger dan ook vele foto’s van met mijn pocketcamera. Later schafte ik een spiegelreflexcamera aan. Hiermee trok ik vaak de omgeving in. Ik kwam er echter langzaam maar zeker achter dat de echte mooie fotomomenten vaak zomaar voor me opdoken, en dat ik dan dus niet altijd de camera bij me had om deze vast te leggen. Voor mij is het daarom een uitkomst dat de cameraopties op de smartphone tegenwoordig zo zijn verbeterd dat ik vandaag de dag nagenoeg altijd in de mogelijkheid ben om waar dan ook de mooie natuur of luchten vast te leggen. Het liefst maak ik foto’s van de natuur en mooie luchten in onze prachtige gemeente.”

 

Wilma Daamen is de overleden vriendin van Nico Derksen, gewaardeerd vrijwilliger van het fort die vorig jaar is overleden. De beelden van Wilma zijn door Nico aan het fort geschonken.