Omroep Lingewaard

In gesprek met Daan van Dreumel

De mensen zullen hem onder andere kennen van de band Suitz. Daan van Dreumel vertelt ons hoe hij in de muziekwereld is beland en hoe de band Suitz is opgericht.

We vroegen aan Daan om ons wat te vertellen over liefde voor de muziek en wat hij momenteel doet. Daarin vertel Daan meteen in zijn enthousiasme dat het eigenlijk begonnen is toen hij een jaar of 6 was. Als klein jongetje vond hij het helemaal geweldig om muziek te maken en te zingen. Toen hij een jaar of 13/14 was begon het wat professioneler te worden op de zolder bij zijn ouders.

Toen Daan oud genoeg was om de middelbare school te verlaten is hij de opleiding podiumkunsten & muziek gaan volgen. Hier ontmoette hij Nicky, na 3 maanden samen studeren hadden ze al hun eerste optreden en dat smaakte naar meer. Doordat ze veel samen optraden zijn ze hun management tegen het lijf  gelopen. En met het management is de de akoestische band Suitz ontstaan.

Momenteel ligt de band Suitz op een laag pitje i.v.m. de corona maatregelen. Normaal gesproken treed Suitz minstens 140x per jaar op door heel Nederland voor kleine en grote gelegenheden maar door corona is dit helaas niet mogelijk.

Maar Daan heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten, in november 2019 heeft hij het voor elkaar gekregen om een oud magazijn in Gendt op de kop te tikken en tot een mooie studio om te toveren. Hier is hij nog druk bezig geweest met verbouwen tot april 2020. Daan is maar al te blij dat hij hieraan is begonnen voor de Corona pandemie. Daan is zijn ouders dankbaar dat hij de zolder al die jaren mocht gebruiken, maar nu al te blij met zijn eigen studio waar hij in alle rust kan werken zonder gestoord te worden door geluid van buiten af.

We vroegen Daan wat hij graag in 2021 wilt doen. Dat is toch echt wel weer beginnen met de kleine optredens omdat hij denkt dat grote optredens dit jaar nog niet gaan plaatsvinden. Hij zou al blij zijn als de kleine optredens weer kunnen waar ze eigenlijk geen Suitz zijn maar gewoon Daan & Nicky en vrienden zijn met de mensen voor wie ze spelen. Grote optredens blijven gaaf en doen we ook heel graag, maar de kleine optredens hebben toch wel wat speciaals omdat het zo persoonlijk is.

Iedereen uit de gemeente is van harte welkom om eens langs te komen in zijn studio. Daan wilt zich graag inzetten voor opkomend lokaal talent, dus ben je nog opzoek naar iemand die jou kan helpen met een mooie muzikale start, kom gerust langs op 1,5 meter en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen. 

Voor alleen een bak koffie ben je ook van harte welkom!