Omroep Lingewaard

Albertus Wolters in de Kijkruit: Carnaval!

Ieder jaar maakt Albertus Wolters, kunstenaar bij Atelier 23, een aantal werken over Carnaval. Helaas is er dit jaar geen sprake van gezellige bijeenkomsten. Daarom richt Albertus de Kijkruit in met zijn carnavals werken; er is geen gehos en gespring, maar de sfeer is goed te zien!

 

Albertus Wolters is 41 jaar en houdt van tekenen, schilderen en gezelligheid zoals Carnaval. Hij is daar gek op en ook op Nederlandstalige muziek. Hij heeft als voorbeeld Rembrandt van Rijn, maar laat zich ook inspireren door mensen om hem heen. Hij werkt al jaren bij Atelier 23 en heeft daar een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt:

“Carnaval is het feest waar ik in los ga, met hossen en polonaises. En bier natuurlijk, maar ik drink niet meer dan anders. Ik zit in de Raad van Elf, en bij de optocht rijd ik altijd mee op de wagen. Dat is dit jaar allemaal anders. Er is niets leuker dan carnaval echt vieren. Het verkleden, als nuchtere boer in een oranje kiel, daar begint het mee. Ook de onderscheidingen doe ik op, want die krijg je als je iets goed hebt gedaan. Ik teken graag de Prins van dat jaar, en hoop natuurlijk zelf ook eens Prins Carnaval te zijn!

Ik vier ook nog carnaval op de Klup, samen met de Kranige Zwanen, de Carnavalsvereniging van Huissen. De Klup is een vrije tijds club waar we van alles doen, van knutselen tot spelletjes, en dus ook carnaval. Een goede vriend van mij is nu gekozen tot Prins Carnaval op de Klup, daar ben ik erg trots op want zo ben ik ook een beetje Prins! “

Albertus werkt graag met Oost-Indische inkt en gekleurde inkt. Hij tekent vooral portretten van beroemde mensen uit de showbusiness en de sportwereld.

Maar er is nog genoeg te ontdekken zoals hij zelf zegt.

Algehele informatie: Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl

https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld https://www.instagram.com/Kijkruit  Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.

Interesse om te exposeren of mee te werken ? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl