Omroep Lingewaard

Gemeente Lingewaard neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

De gemeente Lingewaard neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. In de periode voorafgaand aan de inleverweek start de gemeente een campagne om hen bewust te maken van de risico’s van wapenbezit. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober.

Burgemeester Nelly Kalfs: “Ik vind dat we conflicten nooit met wapens moeten oplossen. Helaas komt het wel steeds meer voor bij jongeren en jongvolwassenen. Ik hoop echt dat we onze gemeente weer een stukje veiliger kunnen maken met deze inleveractie.”

Wapens anoniem inleveren

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens straffeloos ingeleverd worden bij het politiebureau in Elst. Het inleveren van de wapens gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Er is dus geen risico dat men bestraft kan worden voor het wapenbezit. Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld. De inleveractie wordt landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.