Omroep Lingewaard

Excursie : vleermuizen zoeken

Vinden we gladneuzen,  watervleermuizen, rosse vleer muizen of andere soorten? Er komen in Nederland 18  soorten vleermuizen voor.  

Natuurlijk wel sterk afhankelijk van de omgeving.  Misschien is voor dit dier wel de  uitspraak “onbekend maakt onbemind” het meest van toepassing. Dit komt ongetwijfeld ook door de mythen en de gruwelijke verhalen  die aan deze dieren worden toegeschreven. Dit is dus bij uitstek een  mooi moment om deze fabels omtrent de vleermuis teniet te doen. Hoe nuttig en lenig de dieren zijn en dat het de enige zoogdieren zijn  die echt kunnen vliegen.  

Dit en heel veel andere feiten kun je tijdens de tocht te weten komen. Het is uiteraard ook de bedoeling dat we ze opsporen. Misschien met  het blote oog maar anders gaat het zeker lukken met een  batdetector. Je staat versteld wat je dan allemaal kunt horen!! 

Zorg voor een lange broek, waterdichte schoenen of laarzen en  vergeet uw verrekijker niet. Aangezien de zon omstreeks 20.00 uur  ondergaat, kan voor de terugweg een zaklamp handig zijn. 

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op 

www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal

 

Organisator : IVN RijnWaal 

Excursie : vleermuizen zoeken 

Locatie : Bij de parkeerplaats buitendijks groenlanden, nabij afrit Sportlaan /  waaldijk in Bemmel.  

Titel : Vleermuizen “luisteren” 

Startdatum : zaterdag 18 september 2021 

Starttijd : 19:30 uur 

Duur : 2 uur 

Gids : Ruud Milder mobiel 0638967259