Omroep Lingewaard

Carin Holland’s kunstwerken van hout zijn te zien in De Kijkruit…

 Mijn naam is Carin Holland en ik ben nu ongeveer 4 á 5 jaar bezig met houtdraaien. Na maandenlang filmpjes bekeken te hebben op You Tube, Face-book en Instagram, ben ik hiermee begonnen. Mijn man heeft toen een draaibank voor mij gekocht en zei: ”Kijk maar of je het leuk vindt”. Nu, een paar draaibanken verder, heb ik het houtdraaien aardig onder de knie. Ik ben begonnen met siervogelhuisjes en van daaruit is het alleen maar meer geworden: schalen, vazen en urnen. Deze maak ik in overleg want iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur qua houtsoort en vorm.

Ik volg nu een masterclass waarbij ik alle technieken en vaardigheden nog beter leer beheersen.

Wat ik zo mooi vind aan houtdraaien is om van een boomstronk iets moois te creëren. Ik probeer zoveel mogelijk met stammetjes en takken te draaien want dat vind ik het prettigst en het werkt zo fijn. En al die houtkrullen ruiken zo heerlijk. De variatie is eindeloos en iedere houtsoort moet weer anders benaderd worden. Ik probeer met zoveel mogelijk houtsoorten te werken. Ik ontdek zo wat het hout doet en hoe het te behandelen.

De laatste tijd experimenteer ik graag met “epoxy”. Dit vergt veel geduld en heel veel oefenen. Maar ook hierbij kun je eindeloos variëren.  Ieder stuk wat ik maak is uniek en geen een stuk is dus hetzelfde.

Voor vragen kunt u contact opnemen via de mail: vandenheuvel@gmail.com

Carin Holland’s kunstwerken van hout zijn te zien in

De Kijkruit van 23 februari tot en met 5 april 2024.