Omroep Lingewaard

Alzheimer Café Lingewaard: Ergotherapie thuis bij dementie…

In het Alzheimer Café Lingewaard van woensdagavond 8 november is Tjitske Koppelman, ergotherapeut bij Adapt-Oost, te gast. Zij vertelt wat een ergotherapeut aan huis kan betekenen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 Geheugenproblemen hebben veel impact op je dagelijkse doen en denken. Als je geheugen en je waarneming hapert is het moeilijk om te onthouden hoe apparatuur werkt, hoe je standaardhandelingen in de goede volgorde moet verrichten en hoe je bijvoorbeeld je scootmobiel/fiets veilig kunt blijven gebruiken. Door goed te kijken wat het probleem is, kan de ergotherapeut precieze aanwijzingen geven. Tjitske komt aan huis in de eigen vertrouwde omgeving. Vanuit haar ruime ervaring met mensen met dementie zal ze vertellen over het gebruik van educatiekaarten dementie, transfers in/uit bed en planning in de agenda. Ze brengt materialen mee die gebruikt kunnen worden en ze zal zoveel mogelijk antwoord geven op de vragen die er zijn. Zij gaat ons informeren over verwijzing, vergoeding en het belang van samenwerking met diëtist en thuiszorg.

Tjitske ondersteunt ook de mantelzorger, biedt educatie over het omgaan met de persoon met dementie en zij adviseert over woningaanpassingen, hulpmiddelen, vervoersvoorzieningen en een dag/weekplanning.

 Informatie

Iedereen uit heel Lingewaard is welkom in het Alzheimer Café.

Plaats: Zandse Kerk, Van Wijkstraat 33, Huissen

Datum: 8 november.

Tijd: De kerk is vanaf 19:00 uur open. Aanvang: 19:30 uur.

De toegang en een kopje koffie/thee zijn gratis. De vrijwilligers zorgen dat je je gelijk op je gemak voelt.

Aanmelden: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl.