Omroep Lingewaard

Zaterdag 10 september een Streetparade én Taptoe in Bemmel

ESKA Bemmel organiseerde afgelopen jaar de BandParadeBemmel ’21: een bandparade door het centrum van Bemmel. Het was een van de weinige Bemmelse evenementen die op de culturele agenda stond en ook daadwerkelijk doorgang vond, met dank aan de ondersteuning van de sponsoren. 

Toegegeven: de oorspronkelijke plannen moesten iets worden bijgesteld want de individuele korpspresentaties op de Markt mochten niet doorgaan. En de heersende restricties dwongen ons om een streep te halen door de geplande grand-finale, waarbij acht korpsen gezamenlijk op het gazon voor De Kinkelenburg een slotnummer zouden spelen. Desondanks kijkt ESKA terug op een geslaagd evenement waarbij goed werd samengewerkt met de ondernemersvereniging.

Voor dit jaar heeft ESKA ook weer iets in petto, want de voorbereidingen zijn inmiddels gestart om op zaterdag 10 september 2022 een Streetparade én Taptoe te organiseren. De eerste korpsen zijn gecontracteerd en contacten gelegd met de ondernemersverenging. Tussen 13.00 en 16.00 uur zullen korpsen het centrum van Bemmel muzikaal opluisteren om vervolgens van 17.00 tot 19.00 uur deel te nemen aan een taptoe op het fraai opgeknapte gazon voor de Kinkelenburg. 

Noteer de datum alvast in de agenda! Meer informatie is te vinden op www.taptoebemmel.nl