Omroep Lingewaard

Wooncoach voor 65-plussers in Lingewaard…

Martine: “Mijn schoonouders zouden niet zo snel aan de bel trekken voor een adviesgesprek met de wooncoach, dus heb ik het gedaan”

Wooncoach voor 65-plussers in Lingewaard, Petra Verhagen, adviseert inwoners bij woonvragen. Ze wijst de weg naar de juiste instanties, maar doet nog veel meer. Inwoner Martine Kersten contacteert haar namens haar schoonouders Ton en Corry.

 

Martine: “Zij zouden zelf niet aan de bel trekken, dus ik heb het voortouw genomen. Want er moet iets gebeuren. Ton zorgt voor Corry, omdat ze chronisch ziek is. Ze wonen in een eengezinswoning. Door de ziekte van Corry is het verschil in wat ze goed aankunnen groot. Ton wil niet weg uit de woning, terwijl dit voor Corry in de toekomst waarschijnlijk nodig zal zijn.

Petra houdt rekening met de terughoudendheid van mijn schoonouders: ‘Ik kom een kopje koffie drinken, praten over jullie woonsituatie. Misschien kan ik ergens bij helpen?’.  Ton wil graag aanpassingen in huis voor zijn vrouw, zoals een traplift, zodat verhuizen niet nodig is. Dat lijkt Petra geziens Corry’s situatie geen goed idee: het biedt schijnveiligheid en Corry zal er nog maar kort gebruik van maken. Petra oppert wat er wél kan om de bestaande situatie zo veilig mogelijk te maken, zoals automatische loopverlichting op de trap en manieren om de bereikbaarheid te vergroten. Mijn schoonouders vinden het prettig dat Petra meedenkt en krijgen vertrouwen in haar. Ze schetsen samen hun droomwoning, mocht verhuizen tóch onvermijdelijk zijn. Petra helpt bij het aanmeldprocedure bij de woningstichting. De wachtlijsten zijn lang en je mag altijd ‘nee’ zeggen. Ton en Corry hebben een waardevol nieuw inzicht gekregen.”

Ook met de wooncoach voor 65-plussers praten? Mail of bel Petra Verhagen p.verhagen@swlingewaard.nl, 0683891459/ www.swlingewaard.nl

Op de foto Martine met schoonouders.