Omroep Lingewaard

Winterfestijn Overbetuwe viert extra feest rond 15e editie…

Overbetuwe schaatst. Maar dat niet alleen. Dit jaar viert Winterfestijn Overbetuwe de 15de editie van het schaatsfeest. Dit jaar pakken we dan ook uit met meer evenementen en extraatjes. Met een Silent Disco, livemuziek en een feest voor onze tieners.

Winterfestijn Overbetuwe gaat van start op zaterdag 16 december. Om 14.00 uur is de officiële opening van de ijsbaan, met burgemeester Patricia Hoytink-Roubos én kinderburgemeester Kate Janssen. De Borrelnootjes maken het feestje extra gezellig en een deejay zorgt daarna voor muziek op de baan. Die dag delen we ook cadeautjes uit.

Curlen, Pubquiz, schaatslessen, peuter- en kleuterschaatsen, Popkoor Akkoord. Het komt gewoon allemaal weer terug. Maar we bieden ook nieuwe evenementen aan. Zo is er op vrijdag 22 december een Silent Disco waarna een dag later het dak eraf gaat met Lianne & Friends op ons Lustrumfeest. Vrijdag 29 december is onze traditionele Hollandse avond, altijd een populair feestnummer op het programma.

Nieuw dit jaar is ook de Ice Skate Teen Party voor tieners op zaterdag 30 december. Dit feest is bedoeld voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. De bekende TikTokster Joyliana bezoekt dan onze ijsbaan, waarna deejay Anang de voetjes van de vloer brengt. Begin januari gaan we bingoën en zaterdag 6 januari feesten met deejay Henk. Dit jaar sluiten we ook wat feestelijker af met een heus Smeltfeest, met wederom feestmuziek van De Borrelnootjes.

De ijsbaan krijgt een wat ander uiterlijk. Het minibaantje rond de boom verdwijnt en op die plek komt een ruimere omkleedruimte en schaatsverhuur. Ook het Wintercafé wordt groter.

De 10-strippenkaart is weer terug. Losse kaartjes kosten nog steeds 3,50 euro en de schaatshuur is zoals altijd gratis. De online kaartverkoop, zoals we dat vorig jaar voor het eerst deden, is zo goed bevallen, dat we dat dit jaar weer doen. Maar het is nog steeds mogelijk om een kaartje bij de kassa te kopen. Wel zo gezellig.

De bouw van de ijsbaan start op donderdag 7 december, na de markt.

Voor meer informatie: www.wfob.nl.
Foto: © Fons Sluiter