Omroep Lingewaard

Wandeltocht voor vogelvrienden …

VOGELS IN EN OM HET OOIBOS                                          

Wandeltocht voor vogelvrienden

“Drie maal drie is negen, ieder zingt zijn eigen lied” zo gaat het bekende kinderliedje. Maar als wij goed luisteren naar de vogels, ontdekken wij dat zij dat ook doen. Iedere soort heeft zijn eigen liedje en is daaraan te herkennen. Voor wie er zich een beetje in verdiept gaat een wereld open.  Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker!

Wie de eerste stappen wil zetten en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 15 april mee met een natuurgids van Stichting Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door en langs het ooibos leren we de geluiden herkennen en met de verrekijker worden de vogels in de weilanden nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor het ontspruitende lenteleven!

Deze excursie is geschikt voor het hele gezin. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom.  Om 13.45 uur staat een gratis kop koffie, thee of limonade voor u klaar. De excursie begint om 14.00 uur vanaf de Veldschuur Sportlaan 1M in Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Kosten volwassenen € 6.- kinderen € 3.-  Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.
Voor mindervaliden is deze tocht niet geschikt.

Tip: laarzen aan, verrekijker en fototoestel mee.

Voor nadere informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl

Foto: Gijsbert Peelen