Omroep Lingewaard

VIDEO: Helga Witjes opent schoolplein IKC Pius X

Het schoolplein van IKC Pius X is veranderd in een groen plein. Een mooie Operatie Steenbreek actie: Stenen eruit, GROEN erin! Wethouder Helga Witjes heeft afgelopen maandag het nieuwe schoolplein geopend.

Vorig schooljaar is het schoolplein op de schop gegaan. Niet alleen is er een stuk aangekleed met planten en struiken, maar ook is samen met de docenten besloten om moestuinbakken op het schoolplein te zetten en meer aandacht te hebben voor groen in de eigen leefomgeving. Met tegels die verwijderd zijn, heeft de school een amfitheater gemaakt op het schoolplein, waar leerlingen buiten les kunnen krijgen. Na de opening van het schoolplein kreeg de wethouder een rondleiding over het plein.

Directeur Roderick Kemper: “Wij als IKC Pius X willen kinderen graag laten leren voor het leven. Het gaat ons niet alleen om rekenen, taal en spelling. Voor ons het even belangrijk dat kinderen zichzelf leren kennen en weten hoe ze door een leerkuil kunnen gaan. Wij willen kinderen graag voorbereiden op de toekomstige maatschappij waarin het belangrijk is om te werken aan mentale en fysieke gezondheid. Het belang van voeding, beweging en ontspanning hebben wij dan ook hoog in het vaandel. Wat doet het mentaal als je gesport hebt, in de tuin geweest bent of gewerkt hebt in de moestuin.”

Wethouder Helga Witjes was bij de opening en kreeg een rondleiding. “Het schoolplein is echt heel erg mooi geworden. Het is een fijne plek voor alle kinderen om te spelen. De bomen bieden schaduw op warme dagen. En bij zware regenval kan het water beter weglopen. Een mooi en groen schoolplein, klaar voor de toekomst!”