Omroep Lingewaard

Verdwenen winkeltjes en cafés

De Historische Kring Gente houdt op verzoek van de leden op maandag 18 maart een PowerPoint presentatie over verdwenen winkels en cafés in Gendt. De avond vindt plaats in de grote zaal van Providentia, Dorpstraat 5, 6691 DV in Gendt en begint om 20.00 uur. Henk Klaassen verzorgt de lezing die weer een schat aan herinneringen zal oproepen. De lezing is gratis.

 

In het verleden zijn er heel veel winkeltjes geweest en daar zijn er weinig van over. Van de negen echte bakkers van net na de oorlog is er niet een meer over, want ze hadden geen opvolger of het was niet rendabel meer. In hun plaats kwamen twee andere echte bakkers. Van de vijf slagers is er één in de plaats gekomen. Dat komt omdat de supermarkten brood en vlees/vleeswaren gingen verkopen.

Cafés of bierhuizen zijn er een dertigtal geweest, die allen druk bezocht werden. Door de drankzucht rond de eeuwwisseling kwamen veel gezinnen in de problemen. We komen de oude winkels en ondernemers op deze avond weer tegen.

 

Dit is een herhaling van de lezing van vorig jaar. Henk Klaassen vertelt over de vele verdwenen panden, waarvan we zelf soms niet meer weten dat ze er waren of panden en bewoners die we nooit zullen vergeten. Wederom een avond vol nostalgie.

Kon u er de vorige keer niet bij zijn of had u een plekje waar u bijna niks zag of kon horen, probeer het dan nog eens. Nu in de grote zaal van Providentia.