Omroep Lingewaard

Veerpont voorlopig uit de vaart na aanvaring met tankschip

PANNERDEN – De veerpont tussen Doornenburg en Pannerden vaart voorlopig niet. De oorzaak is een aanvaring met een tankschip, waardoor de pont gerepareerd moet worden.

Volgens veerbaas Marc Mattijssen ging het donderdagavond mis, toen een tankschip een van de aken van de veerpont raakte. De aken zijn de kleine gierbootjes die de kabel tussen het anker in het Pannerdens Kanaal en de pont boven water houden.

De pont brak los na de aanvaring. Volgens Mattijssen kon het veer zonder grote problemen naar de kant komen.

Omrijden

De veerbaas kan nog niet zeggen hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren. “Maar het gaat zeker een paar dagen duren. We moeten eerst de schade opnemen. Het is natuurlijk geen auto waarbij je de schade zo kunt zien.”

Dat de pont voorlopig niet vaart is slecht nieuws voor toeristen, die er graag gebruik van maken bij bijvoorbeeld een fietstocht. Maar ook veel forenzen maken gebruik van het veer tussen Pannerden en Doorenburg. “Denk aan de loonwerkers van de steenfabrieken hier”, aldus Mattijssen.

De forenzen kunnen uitwijken naar de pont tussen Loo en Huissen, maar Mattijssen verwacht dat ze vooral via Arnhem zullen reizen. “Het wordt een paar dagen een stuk drukker op de Pleijroute.”