Omroep Lingewaard

Sportakkoord een feit in de Overbetuwe

Gisteren werd in sportcomplex de Helster het Overbetuwse Sportakkoord gepresenteerd én ondertekend door ruim 80 betrokken partners. Na een schot(poging) op het basketbalnet werden de handtekeningen gezet en werden ze trotse ambassadeurs.

Wethouder Wijnte hol is ook trots: “Het Sportakkoord is van ons allemaal. Daarom is het zo hartverwarmend dat 83 (!) partners daar de handtekening onder zetten. Samen kunnen we meer en nu kunnen we van start!”

Samen verder

Het doel van het Sportakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Overbetuwe meer gaat bewegen, voor een gezond leven. In het Sportakkoord staan 42 concrete acties. De ambassadeurs hebben aangegeven met welke acties ze de komende tijd aan de slag gaan. Zo slaan veel verenigingen de handen in een om meer samen te werken of om bijvoorbeeld samen subsidies aan te vragen. Het onderwijs, van peuterspeelzalen tot middelbare scholen gaat zich (nog) meer inzetten om kinderen en jongeren actief en sportief op te laten groeien. Professionals zoals fysiotherapiepraktijken nemen daarnaast hun maatschappelijke rol ook erg serieus en gaan onder andere aan de slag met valpreventie voor senioren. Aan alle inwoners van Overbetuwe wordt gedacht. En daar is ook kinderburgemeester Salma Bensiali blij mee: “ik vind het erg belangrijk dat ook kinderen en volwassenen met een beperking kunnen sporten!”

Meer informatie

Het Sportakkoord is onderdeel van een landelijke beweging die door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is ingezet. Het ministerie stelt ook een bedrag beschikbaar om handen en voeten te geven aan de uitvoering van het sportakkoord in 2020 en 2021.

Alle informatie over het sportakkoord is ook te vinden op www.overbetuwebeweegt.nl/sportakkoord