SC Bemmel wint ruim van Germania …

SC Bemmel heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op de 2e speeldag in de 1e klasse E werd Germania met 5-2 verslagen. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een zwaarbevochten zege. De Groesbekers hadden in de eerste helft het beste van het spel en gingen de rust in met een verdiende voorsprong (1-2). Na de pauze nam Bemmel het heft stevig in handen en boog de achterstand om in een fraaie, doch wat geflatteerde 5-2 eindzege.

In een vermakelijk duel leek Germania al vroeg op voorsprong te komen, maar de treffer werd geannuleerd. Nauwelijks een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Na goed voorbereidend werk van Ricky Houterman scoorde de mee opgerukte Dick Hendriks. Germania was vervolgens de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de 42e minuut in de verdiende gelijkmaker. Op slag van rust waren de Groesbekers opnieuw trefzeker waardoor de titelkandidaat met een 1-2 voorsprong naar de thee mocht.

Ook na hervatting kon SC Bemmel aanvankelijk geen vuist maken, maar na een uur spelen kreeg de thuisploeg een strafschop. Aanvoerder Ricky Houterman schoot de pingel onberispelijk binnen: 2-2. Het bleek het kantelmoment in de wedstrijd. SC Bemmel werd steeds sterker en kwam na 75 minuten op voorsprong. Marc Jansen, die even daarvoor nog een grote kans had gemist, ontdeed zich knap van een tegenstander en schoot op zeer fraaie wijze de 3-2 in de touwen. Vijf minuten later was het Rob Vonk die met een ferme uithaal via de binnenkant van de paal de marge verdubbelde en daarmee het duel besliste. Het Groesbeekse leed was daarmee nog niet geleden, want in de laatste minuut was het Johan Knipping die na goed voorbereidend werk van invaller Matthijs Tuil voor de 5-2 eindstand zorgde.

Tekst: Maurice Gubbels / SC Bemmel
Archieffoto: © Fons Sluiter