Eerste winst voor RKHVV…

De kop was er af, maar de verhoudingen waren nog alles behalve duidelijk. Het was weer koffiedik kijken wat betreft het voorspellen van de wedstrijden. We lieten ons maar weer eens verassen dit wekend. Voor de ene ploeg verliep de start na wens, voor de ander gelukkig of ongelukkig en voor weer een ander ronduit tegenvallend. Dit weekend werden de kaarten opnieuw geschud en gaan we zien welke ploegen de goede lijn doortrekken en welke zich kunnen revancheren voor de valse start. Er wachten ons ongetwijfeld een mooie boeiende tweede speelronde. En er werd met vol verwachting uitgekeken naar de wedstrijd Dieze West –RKHVV. Maar ook de andere wedstrijden mogen er zijn en beloven het nodige voetbalspektakel en plezier.

De vraag is echter, hoe de verhoudingen tussen Dieze West en RKHVV echt zijn. We verwachten een boeiend voetbalgevecht.

Dieze West was de competitieouverture verschrikkelijk goed begonnen en won met speels gemak in Meppel van Alcides 0-5. RKHVV begon thuis gruwelijk slecht tegen Achilles’1894 en verloor na een 2-0 voorsprong alsnog met 2-3. De kater, die het duel tegen Achilles’1894 zal hebben opgeleverd dreunde de hele week door en zal snel verwerkt moeten worden om weer punten te pakken en op het goede spoor te komen.

De wedstrijd ging met donderend geraas van start en de spelers hadden nauwelijks tijd om adem te happen, zo hoog lag het tempo in de openingsfase. Voetballend was Dieze West ietsjes de bovenliggende partij. Maar RKHVV stond prima in de organisatie en gaf nauwelijks kansen weg. In de 9e minuut komt RKHVV al op een voorsprong. Wessel van der Horst wringt zicht door de verdediging van Dieze West heen en schoot de bal hard op de paal. Maar arbiter Boekholt had iets onreglementairs gezien en legde de bal na deze actie op de stip. Dit tot verbazing van iedereen. Jelmer Goedhart wist hier wel raad mee en liet doelman Danny van der Vegt volkomen kansloos 0-1. Over en weer kregen beide ploegen nog kleine kansjes maar gescoord werd er niet meer. Een eerste helft die het aanzien zeker waard was.

De tweede helft was nog maar amper op gang of RKHVV kreeg in de 47e minuut een vrije trap net buiten de zestien. En weer was het Jelmer Goedhart die deze vrije trap schitterend in de kruising joeg. Lionel Messi zou van zijn stoel vallen bij het bekijken van dit doelpunt. Met een alles of niets-offensief knokte Dieze West zich terug in de wedstrijd en verkleinde de achterstand in de 72e minuut. Op aangeven van invaller Lodewijk de Vries mocht Wahid Shimeri op randje buitenspel doorgaan en schoof de bal beheerst langs RKHVV doelman Jop Hemink 1-2. Het bleef vervolgens razend spannend omdat RKHVV verzuimde om één van de vele counters af te ronden. Acht minuten voor tijd was de wedstrijd dan toch beslist. Wessel van der Horst passeerde Dieze West doelman Danny van der Vegt handig, en kon de bal simpel in het doel tikken 1-3. In de 86e minuut miste Jelmer Goedhart nog een penalty voor RKHVV na een overtreding op Angelo Siep.