RKHVV vrouwen1 pakt punt in Elden…

Na de puntenverdeling in de vorige speelronde in en tegen Barendrecht waarbij RKHVV niet heelhuids uit de strijd kwam ging het deze zaterdag op bezoek bij Eldenia in Elden. RKHVV liet in de vorige speelronde in en tegen Barendrecht kansen liggen waarna de al oude voetbalwet ‘als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel’ weer in werking trad. RKHVV had zelfs het betere van het spel en deed niets onder voor de titelkandidaat 1-1. Daardoor stapte RKHVV met een katterig gevoel de bus in. Maar de schade bleef beperkt onderin omdat Heerenveen geen punten pakte.

De spanningboog stond weer strak, misschien wel strakker dan ooit bij vele clubs. De competitie begon immers zijn apotheose te naderen. En niet alleen voor de kampioensschaal waren er nog diverse gegadigde. Ook in de kelder moesten er nog een aantal harde noten gekraakt worden om de onderste plaatsen te verlaten. We mochten ons geheid opmaken voor een zinderende speelronde 18 in de topklasse.

RKHVV begon onder grote publieke belangstelling en een zwaar gehavend team aan de wedstrijd. Daarom moest trainer Frans Koenen vooraf in alle hoeken en gaten van de “blauwenburcht”op zoek naar speelsters die bereid waren om af te reizen naar Elden.

Beide ploegen begonnen met een geheel verschillende insteek aan de wedstrijd. Eldenia wilde bijblijven in de titelrace en RKHVV streed voor een goed resultaat met het oog op behoud in de topklasse. In de eerste helft leidde dat tot een leuke en spannende pot voetbal met kansen aan beide zijde. Hoewel RKHVV de betere kansen had kwamen de vrouwen uit Elden kort voor de rust in 44E minuut brutaal op voorsprong door een penalty, die door Cinthia Hartendorf feilloos werd benut 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Wie na de rust had gedacht dat Eldenia wel even afstand zou nemen en RKHVV onder de voet zou lopen, kwam van een koude kermis thuis. Het was RKHVV dat nadrukkelijk de aanval zocht om op gelijke hoogte te komen. Dit ging gepaard met een flinke dosis werklust, inzet, veerkracht en karakter. Dit leidde in de 75E minuut tot de meer dan verdiende gelijkmaker. Na een goede voorzet van Kelly de Poel en storend werk van Marieke van Ottele was Eldenia speelster Vieve Wenting de weg kwijt en schoot de bal in eigen doel 1-1. Eldenia trachtte hierna wel de bakens te verzetten. Maar kwam helaas tot enkele speldenprikken. Maar RKHVV verzuimde echter de betere kansen in de lange blessuretijd te verzilveren, waardoor er uiteindelijk op 1-1 werd afgesloten.

Komende zaterdag 09 april 2016, speelronde 19, spelen de vrouwen van RKHVV1 uit tegen Saestum vrouwen1. Aanvang van deze wedstrijd is om 15:45