RKHVV vrouwen1 in extremis naast titelkandidaat…

Het bekeravontuur voor RKHVV vrouwen1 is vorige week zaterdag via ADO Den Haag Powervrouwen ten einde gekomen. De ploeg uit Den Haag was te sterk voor RKHVV. De equipe van trainer Frans koenen kon zich nu volledig richten op de nog resterende wedstrijden in de topklasse. En de opdracht was nu de opleving te verzilveren door te winnen van het sterke Ter Leede. Een van de titelkandidaten. Ter Leede is een goede ploeg maar zolang de bal niet vierkant is, kan dat ding alle kanten op rollen, en kunnen er wonderen geschieden. Een wonder heeft RKHVV niet eens nodig, een kleine verrassing zou wel plezierig zijn.

RKHVV had de punten hard nodig in de degradatie strijd en Ter Leede kon zich in de titelstrijd geen puntverlies veroorloven. Het beloofde weer een prachtig en boeiend voetbalweekend te worden in de topklasse. Er stonden zes prachtige affiches op het programma.

RKHVV begon gehavend aan de wedstrijd en had personele problemen. Marieke Peters en Michelle van der Laan, de centrale verdedigsters waren geblesseerd en Kelly de Poel was ziek. Verder waren er nog een paar afwezig. Daarom moest trainer Frans Koenen alles uit de kast halen om een respectabel team binnen de lijnen te krijgen.

RKHVV begon prima en was de bovenliggende ploeg. Wie verwacht had dat RKHVV van meet af overlopen zou worden, kwam bedrogen uit. RKHVV trad Ter Leede kloek en vastberaden tegemoet en deed de gehele wedstrijd geen moment onder voor de ploeg uit Sassenheim. De beste kansjes waren voor de thuisploeg maar Milou Engelen, Carolien Filippo en Anne Tankink kregen de bal niet achter de uitstekende keepster van Ter Leede. Toch zou RKHVV op achterstand komen in de 35E minuut. Ilse van der Windt slalomde door de RKHVV verdediging en scoorde beheerst de 0-1. Een tegenvaller voor een goed spelend RKHVV. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze kwam RKHVV getergd uit de kleedkamer. De ploeg vocht voor wat het waard was om tot een goed resultaat te komen. Maar had in de 49e minuut alle geluk van de wereld toen keepster Lotte Jacobs na een prima redding de bal tegen de paal zag verdwijnen. Dan de 51e minuut. Ter Leede komt er over rechts razendsnel uit en de voorzet die volgde werd door de geheel vrijstaande Romy Guyt eenvoudig binnen gekopt 0-2. De wedstrijd leek beslist. Maar RKHVV gooide de handdoek niet in de ring en vocht verbeten voor het aansluitingsdoelpunt. Kansen kwamen er ook, maar die gingen rakelings naast, over, of de Ter Leede keepster zat er met een voet, hand of ander lichaamsdeel tussen. Dan de 82e minuut. RKHVV komt terug in de wedstrijd. De ingevallen Yvon van Weert, speelster van RKHVV vrouwen2 komt net buiten de zestienmetergebied in balbezit, draait goed weg en schoot de bal in de uiterste hoek en onhoudbaar binnen 1-2. Vervolgens werd de wedstrijd hectisch en spannend. Het kon alle kanten op. Dan diep in blessuretijd, de 95e minuut. Na wat flipperkastvoetbal voor het Ter Leede doel stuiterde de bal voor de voeten van Carolien Filippo, en maakte deze kans genadeloos af 2-2. Direct daarna floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

Puffend en blazend. Zo liep heel RKHVV richting kleedkamer na afloop. Het duel met Ter Leede was belangrijk geweest in de strijd om te overleven in de topklasse, en de gelijke eindstand zorgde voor opluchting en vrolijkheid op de blauwenburcht.

RKHVV vrouwen1 speelt komende zaterdag 26/03 uit tegen Barendrecht vrouwen1. Aanvang 13:45 uur