RKHVV VR1 sluit seizoen 2015/16 in stijl af. 6-0 winst op Heerenveen…

Het einde was in zicht, de prijzen gingen verdeeld worden en de laatste beslissingen gingen vallen. De strijd om het kampioenschap was in volle hevigheid los gebarsten. Het schip van DTS Ede dobberde in de monding van de haven. Nu alleen nog afmeren en het kampioenschap was binnen.

RKHVV deed in de vorige speelronde uitstekende zaken wat betreft handhaving door met een klinkende 0-4 te winnen tegen Eindhoven.

Door die mooie winstpartij en de nederlaag van concurrent Fortuna Wormerveer zetten de ploeg van trainer Frans Koenen een flinke stap richting handhaving. De opluchting was dan ook groot op sportpark Genneperparken in Eindhoven. Maar het kon alsnog misgaan voor RKHVV. Bij een nederlaag tegen Heerenveen en een overwinning van Fortuna Wormerveer tegen DTS Ede speelt RKHVV nacompetitie. Maar dit wonder zou dan Lourdes-achtige vormen moeten aannemen. Ook daar stond weleens iemand op uit een rolstoel.

Op deze mooie zonnige en warme zaterdag kwam Heerenveen op bezoek in Huissen. Voor Heerenveen viel in de vorige speelronde het degradatiedoek. Het speelde om “des keizers baard”. RKHVV moest dus in staat worden geacht om zich veilig te spelen. Het aangeslagen en dolend muisje Heerenveen leek een makkelijke prooi te worden voor de kat in vorm. RKHVV zat in een flow en had de wind in de zeilen. Het kwartje viel al weken goed voor de ploeg van trainer Frans Koenen, en met de steun van een grote supportersschare in de rug kon RKHVV de beslissende stap richting handhaving zetten.

Het was genieten afgelopen zaterdag op een zonovergoten sportpark “de bauwenburcht” voor alle speelsters, begeleiding en de vele supporters van RKHVV langs de lijn. De start van de wedstrijd was veelbelovend voor RKHVV. Dit resulteerde al na 20 seconden dat de scorebordbediener aan het werk werd gezet. De altijd gevaarlijke en handige Carolien Filippo werd met een sublieme dieptepass aangespeeld vanuit het midden, en passeerde met een subtiele voetbeweging de Friese doelvrouwe, en scoorde beheerst de 1-0. Direct na de aftrap in de 1e minuut weer een doelpunt voor RKHVV. Nu was het Marieke van Ottele die op links haar doelpoging via een Fries been in doel zag verdwijnen 2-0.

Je kon dus spreken van een daverende start voor RKHVV op deze tropische zaterdagmiddag.

En de “blauwenburcht” trilde op zijn grondvesten. De basis voor de overwinning was hiermee duidelijk gelegd. In de 17e minuut de 3-0 voor RKHVV toen Yvon van Weert een corner knap met haar hoofd afrondde. Een monsterscore lag in het verschiet maar RKHVV nam wat gas terug. Kansen kwamen er genoeg maar werden niet verzilverd. Daardoor kwam Heerenveen beter in de wedstrijd en moest RKHVV continu alert zijn op de dreiging van de Friezinnen. Daardoor moest RKHVV keepster Lotte Jacobs tweemaal katachtig ingrijpen na een klein offensiefje van Heerenveen, dat leidde tot enkele corners.

Ruststand 3-0

Na de rust was RKHVV heer en meester maar liet na dit in voldoende treffers uit te drukken. In de 56e minuut brak de periode Marieke van Ottele aan toen ze er 4-0 van maakte. Eerst sprintte Marieke haar directe tegenstandster en keepster er uit, na een prima actie en geweldige pass van de zeer sterk spelende Arte Bruere, om vervolgens te scoren.

Vier minuten later in de 60e minuut was het weer raak toen Marieke van Ottele bij een uitstekende RKHVV aanval net iets eerder bij de bal was dan de sluitpost van de Friese ploeg, en tikte de bal in het doel 5-0. Het publiek genoot met volle teugen. Heerenveen probeerde het nog wel . Maar de verdediging van RKHVV stond als een huis, en gaf geen krimp. Na de drinkpauze, die wegens het warme weer was ingelast, probeerde trainer Frans Koenen zijn ploeg nog op scherp te krijgen. Daardoor was de koek echter nog niet op voor RKHVV. Dit resulteerde in de 81e minuut tot een doelpunt van Loraine van Aalten, die na een scrimmage voor het doel van Heerenveen de eindstand bepaalde op 6-0.

Eindstand: 6-0

De vreugde en euforie waren groot bij RKHVV na afloop op het veld en later in de catacomben van sportpark “de blauwenburcht”. De ploeg van trainer Frans Koenen was verzekerd van nog een jaartje topklasse voetbal. En dat is gezien met alle perikelen die zich hebben afgespeeld dit seizoen. ( denk aan de velen zware en langdurige blessures, en verschuivingen binnen het team ) een groot compliment voor de speelsters, technische staf, en medische staf van RKHVV VR1.

Komende maandag 16/05 is er na de wedstrijd van RKHVV Heren1 – Hollandia Heren1 nog een aantal verkiezingen voor de speler, speelster en supporters van het jaar. Altijd een gezellige aangelegenheid. Dus we zien U graag in de kantine na afloop van deze wedstrijd.