RKHVV Vr1 neemt punt mee uit Zeist…

De topklasse vrouwen is op weg naar de finale. Wie wordt kampioen en wie speelt nacompetitie of degradeert
Na het voetbalspektakel van vorige week zaterdag in Elden tegen Eldenia waarbij RKHVV vrouwen1 één punt meenam in de voetbaltas, ging de reis dit weekend naar Saestum in Zeist. Door deze puntenverdeling tegen Eldenia is RKHVV nog lang niet uit de problemen. Maar ze hadden alles nog in eigen hand om de nacompetitie of zelfs degradatie te ontlopen. RKHVV wist dat het de komende weken alle zeilen moet bijzetten om punten te behalen. En dat de speelsters moeten beseffen dat er nu 110% inzet en scherpte nodig is. Als de speelsters die boodschap nog niet hebben begrepen, dan weet niemand het meer. RKHVV leek dat besef wel te hebben gezien de laatste drie wedstrijden waren dat wat betreft hoopgevend voor RKHVV. Aan voetballende kwaliteiten ontbreekt het dus niet bij RKHVV. De vorm dip van voor de winterstop is te boven. Maar nu worden er in deze belangrijke fase van de competitie andere dingen gevraagd. Als die dingen ook worden meegenomen in deze wedstrijd, dan moest het mogelijk zijn om ook een goed resultaat te behalen tegen Saestum. De titel kon thuisclub Saestum niet meer behalen en is nagenoeg veilig, maar had voor de zekerheid nog wel een paar punten nodig. Voor RKHVV dus een lastige tegenstander om tegen te spelen. Het publiek kon een mooie wedstrijd verwachten waarin winnen belangrijk was. Veel verschil zou er niet zijn.

Er zijn van die wedstrijden die je als team moet winnen. Wedstrijden die een extra lading hebben, waarbij alleen een overwinning gepast is. Ook in deze wedstrijd. RKHVV begon daarom tegen Saestum strijdbaar en speelde met de wil om te winnen. Maar de thuisclub gaf zich niet zomaar gewonnen, waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was in Zeist. Doelrijpe kansen waren er nauwelijks te noteren voor beide doelen praktisch de gehele eerste helft omdat de verdedigsters van beide teams degelijk hun werk deden. Maar vlak voor de rust was er plotseling opwinding in en buiten het veld toen RKHVV aanvalster Yvon van Weert haar prachtige uithaal tegen de onderkant van de lat weer het speelveld in zag stuiteren. Gescoord werd er vervolgens niet meer en beide teams zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft en vijf minuten de kat uit de boom kijken ging Saestum nadrukkelijk op zoek naar de overwinning, en RKHVV moest terug op eigen helft zonder dat het echt in grote problemen kwam. RKHVV kwam daardoor sporadisch aan aanvallen toe omdat het in balbezit op het middenveld veel te slordig omging met het maken van de juiste keuzes om Saestum onder druk te zetten. Maar toch kwam RKHVV in de 60E minuut uit het niets op een voorsprong. Een koe van een fout in de verdediging van Saestum werd door Marieke van Ottele op een bijzonder fraaie wijze afgerond. Haar lob was te machtig voor de doelvrouwe van Saestum 0-1. Deze voorsprong voor de ploeg uit Huissen leek ook de eindstand te worden omdat Saestum moeite had om zich door het goed reorganiserende RKHVV heen te voetballen. Maar de ploeg uit Zeist werd in de 82e minuut toch nog met de gelijkmaker beloond voor het opportunisme. Een zaterdagsschot van zeker 25 meter van Lisanne Hogeveen vloog hoog over de graaiende handen van de RKHVV doelvrouwe tussen de palen 1-1. Dit was tevens de eindstand.

Door dit puntenverlies is de situatie voor RKHVV er niet beter op geworden omdat Fortuna Wormerveer de volle winst pakte. Maar het verlies van de andere concurrenten Heerenveen en Eindhoven waren doekjes voor het bloeden.De ploeg van Frans Koenen heeft alles nog in eigen hand om het vege lijf te redden.

Komende zaterdag 16/04 spelen de dames van RKHVV vrouwen1 thuis tegen Wartburgia vrouwen1 uit Amsterdam. Aanvang van de wedstrijd is om 13:15 uur.

Er is dus aanleiding genoeg om deze wedstrijd in de topklasse te bezoeken. Vanaf deze plaats wens ik iedereen een mooie en sportieve zaterdag toe.