RKHVV Vr1 is er bijna, 0-4 winst in Eindhoven…

Een interessante ronde. Bovendien is er voor de meeste ploegen nog iets om voor te strijden. Elke ronde zijn er weer verrassende uitslagen te noteren, dat maakt de topklasse ook zo interessant om te volgen. Kijk naar de ranglijst en in een paar seconden is het duidelijk, het is nog bloedstollend spannend. De slijtageslag, uitputtingsslag, doelsaldostress, kampioenstress, degradatiestress, nacompetitiestress, hoe je het maar wilt noemen, duurt dus nog even voort. Het wordt dus het verhaal van wie het langst de sterkste benen heeft.

De super hoogspanning zat zowel boven als onderin de ranglijst. Maar de oorlog zal niet gewonnen worden door het beste leger, maar door het leger dat de soldaten het beste inzet.

Na de wedstrijd tegen Wartburgia waarin RKHVV in een zenuwslopende partij uiteindelijk verdiend de wedstrijd naar zich toe trok, en hierdoor nog in de race bleef voor handhaving, stond deze zaterdag opnieuw een uitdaging van formaat op het programma voor RKHVV. Een uitwedstrijd tegen Eindhoven. Een wedstrijd die geen van beide ploegen wilde verliezen. Eindhoven en RKHVV voeren een overlevingscampagne en zijn in hevige strijd verwikkeld samen met Fortuna Wormerveer voor een veilige plaats in de topklasse. Hoe dan ook, de belangen waren torenhoog en diegene die aanwezig zouden zijn konden weleens een heet middagje voor de kiezen krijgen. Mocht het lukken om deze wedstrijd winnend af te sluiten dan zou RKHVV zomaar de veilige haven kunnen binnenvaren.

RKHVV begon gedreven aan de wedstrijd.
Het leek wel of de speelsters zes blikjes Red Bull achter de kiezen hadden, de energie spatte eraf. Maar Eindhoven gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht met alle ziel en zaligheid voor een goed resultaat en behoudt voor de topklasse. Het in groten getale opgekomen publiek ging er eens goed voor zitten en kreeg een boeiend voetbalgevecht voor geschoteld. RKHVV kreeg de betere kansen maar moest toch wachten tot de 41e minuut om op een verdiende voorsprong te komen. Carolien Filippo was de maker van dit doelpunt. De fijnbesnaarde speelster is een flegmatieke technicus en een uitstekend gevoel voor positie heeft. Carolien dolde een paar tegenstanders en schoot de bal onhoudbaar in de uiterste benedenhoek 0-1. Een geweldige opsteker net voor de rust. In de resterende minuten probeerde Eindhoven om nog langszij te komen maar de RKHVV verdedigsters Diede Baghus, Arte Brueren, Lois van Daalen en Anne Hendriks gaven niets weg. En mocht het toch gevaarlijk worden dan maakte RKHVV keepster Lotte Jacobs het gevaar onschadelijk.

Ruststand 0-1.
In de tweede helft was RKHVV duidelijk de bovenliggende partij maar het duurde tot de 61e minuut voordat de voorsprong verdubbeld werd. De sterk spelende Yvon van Weert ging er op links vandoor, kapte een tegenstandster achteloos uit en schoot de bal op een bijzonder fraaie wijze in de lange hoek 0-2. Zes minuten later was de wedstrijd beslist toen Diede Baghus op rechts haar lange en hoge voorzet achter de Eindhoven keepster in de verre hoek zag verdwijnen 0-3. Het billen knijpen in Eindhoven was voorbij, de alles omvattende vreugde trad in werking deze zaterdag. Eindhoven probeerde met een paar speldenprikjes er nog iets van te maken maar de geest was uit de fles voor de vrouwen uit Eindhoven. RKHVV hoefde niet meer voluit te gaan maar kwamen toch nog op een 0-4 voorsprong in de 73e minuut. Marieke van Ottele kopte een voorzet makkelijk in het doel. Vervolgens lieten de Huissense vrouwen nog een paar aardige kansen liggen voor een veel grotere uitslag, maar daar zat niemand mee na afloop van de wedstrijd.

Eindstand 0-4 voor RKHVV.
Op de van spanning verkrampte gezichten verscheen eerst een glimlach, die zich later verbreedde na het bericht dat Fortuna Wormerveer verloren had van Eldenia. De ontlading was groot in het Huissense kamp. Er restte slechts een conclusie, komend weekend winnen van Heerenveen en we spelen ook volgend seizoen in de topklasse.

Komende zaterdag 07/05 spelen de vrouwen van RKHVV1 thuis tegen het gedegradeerde Heerenveen.

Aanvang 14:30 uur. Om deze wedstrijd te winnen moet alles kloppen. De tactiek, motivatie, vorm en het publiek. We zien U graag langs de lijn om RKHVV aan te moedigen in deze belangrijke wedstrijd.