Omroep Lingewaard

R.K.H.V.V. bevestigt komst Civard Sprockel…

PERSBERICHT RKHVV

R.K.H.V.V. BEVESTIGT KOMST CIVARD SPROCKEL

Civard Sprockel zal R.K.H.V.V. met ingang van volgend seizoen versterken in een dubbelfunctie als speler en als trainer van JO19.

Huissen, 25 april 2019

Voetbalvereniging R.K.H.V.V. uit Huissen is blij te kunnen melden dat Civard Sprockel zich volgend seizoen zal aansluiten bij de selectie van RKHVV1 als verdediger. Naast speler zal Civard ook de JO19 onder zijn hoede nemen als trainer. 

Het lopende seizoen leert ons dat we een talentvolle, jonge groep hebben, maar dat we fysieke kracht en ervaring tekort komen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een speler die deze elementen toevoegt aan de huidige selectie. We zijn dan ook blij dat dit in de persoon van Civard Sprockel is gelukt. 

Sprockel begon bij voetbalclubs VV Lens en DVO ’32, waarna hij gescout werd door Feyenoord. Na jarenlang te hebben gespeeld in de jeugd van Feyenoord en Nederlandse jeugdelftallen, maakte hij in 2001 met Feyenoord zijn debuut in het betaalde voetbal tegen Vitesse. In 2002 maakte hij deel uit van de selectie van Feyenoord die de UEFA Cup won dat jaar, onder leiding van voormalig bondscoach Bert van Marwijk. Hij stond in dat UEFA Cup-seizoen eenmaal in de basis en viel tweemaal in. Een jaar later werd Sprockel uitgeleend aan Excelsior voor vier seizoenen. In zijn laatste seizoen werd hij kampioen met Excelsior in de Eerste divisie dat toen onder leiding stond van hoofdtrainer Mario Been. 

Civard Sprockel wist de aandacht te trekken van diverse Eredivisieclubs en vertrok naar Vitesse. Bij Vitesse Arnhem groeide Sprockel onder hoofdtrainers Aad de Mos en later Theo Bos uit tot een vaste waarde en eerste aanvoerder in het elftal.

In de jaren daarna speelde hij ook in het buitenland voor Cypriotische Anorthosis Famagusta, het Bulgaarse CSKA Sofia en Botev Plovdiv en het Cypriotische Othellos Athienou. In 2015 ging hij naar Notts County om daarna terug te keren in Nederland bij FC Eindhoven. Afgelopen seizoen speelde Civard voor vv Duno uit Doorwerth in HOOFDKLASSE op zaterdag.

Binnenkort zal RKHVV.tv Civard Sprockel via een interview introduceren.