Omroep Lingewaard

Crowdfunding debuutalbum ‘Huissense’ Milo…

Crowdfunding debuutalbum ‘Huissense’ Milo

Een debuutalbum opnemen door een producer/mixer die eerder werkte met Coldplay en Muse. Daar is geld voor nodig, dus startte Huissenaar van origine Milo Groenhuijsen een crowdfundingactie.  

Hans Schmeinck

Huissen/Zwolle

Groenhuijsen (22) vertrok op z’n 18e uit Huissen vanwege een studie aan het Artez Conservatorium in Zwolle. Daar studeerde de singer-songwriter vorig jaar af. Tijdens zijn studie richtte hij de band MILO (spreek op z’n Nederlands uit) op. De alternatieve pop/rockband is een snufje Beatles, een mespuntje Crowded House en vleugjes Radiohead en Oasis. Een jaar geleden werd de EP, ofwel minialbum, No Man’s Land uitgebracht. 

Maar de ‘Huissenaar’ wil met zijn band nu een ‘echt’ album opnemen en uitbrengen. Zijn/hun debuutalbum. Groenhuijsen: ,,Gedurende een periode van tien maanden gaan we tien liedjes opnemen, samen met producer/mixer Guido Aalbers.’’ Dat is niet de minste, want hij heeft al samenwerkingen op zijn naam staan met onder andere Coldplay, Muse, Live, Miss Montreal en Van Dik Hout.  
,,We hebben het afgelopen jaar enorm veel nieuwe muziek geschreven en gewerkt aan onze nieuwe sound. We kunnen niet wachten om de nieuwe liedjes op te nemen en uit te brengen op cd en vinyl.’’ Maar daar is geld voor nodig, 5500 euro om precies te zijn. Daarom is MILO een crowdfundingactie gestart. 

Op het moment van schrijven is al €3125 opgehaald. Maar de band heeft dus nog een laatste zetje nodig. Doneren (via Voordekunst.nl) kan al vanaf tien euro. Bij hogere bedragen volgen tegenprestaties; van een gesigneerde cd bij €25, tot twee tickets voor een besloten optreden inclusief gesigneerde lp bij €100, tot twee albums en een huiskamerconcert bij €500. Doneren kan nog tot en met 12 mei a.s.. Zie ook Facebook.com/bandmilo.

(Tekst: Hans Schmeinck)

© Foto: Iris-sanne van der Aar
© Foto: Iris-sanne van der Aar