Omroep Lingewaard

per 1 april andere ophaaldagen afval

Vanaf woensdag 1 april haalt Remondis het afval bij u op. Dit betekent dat zij bij veel huishoudens het afval op een andere dag ophalen dan u bent gewend. Mensen die vorig jaar om een papieren afvalwijzer vroegen, krijgen deze week de nieuwe papieren afvalwijzer in de brievenbus.

Ophaaldagen veranderen

Voor bijna alle huishoudens in Lingewaard veranderen op 1 april de ophaaldagen voor afval. Dat komt omdat vanaf 1 april Remondis het afval bij u ophaalt. U herkent hen aan de vrachtwagens op de foto hieronder. Heeft u vanaf 1 april vragen over het (niet) legen en ophalen van de restafval-, GFT-containers en de PMD-zakken? Dan kunt u met Remondis bellen op nummer 08000231323

.

Oud papier

We krijgen steeds minder geld voor het oud papier dat we ophalen. En het kost ook steeds meer om het in te zamelen. Daarom kunnen wij niet doorgaan met de manier waarop we het oud papier nu inzamelen. Samen met onze nieuwe inzamelaar Remondis en de vrijwilligers willen we kijken wat er in de toekomst mogelijk is. Want wij willen oud papier en karton nog steeds apart inzamelen. Zo kunnen we het blijven gebruiken als grondstof voor nieuw papier. Tot 1 juli verandert er nog niets voor u. In de tweede helft van juni maken wij bekend wanneer we het oud papier vanaf 1 juli ophalen. Kijk hiervoor op www.mijnafvalwijzer.nl of de afvalapp.