Omroep Lingewaard

Over & Weer kledingruil Lingewaard bestaat 5 jaar!

Persbericht SWL Lingewaard

Afgelopen woensdag 27 november vierden de medewerkers van Over & Weer kledingruil hun 5 jarig bestaan. Vijf jaar geleden ging het samenwerkingsproject van Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) en Droom Elst B.V. (dochteronderneming van Driestroom) van start met een handje vol vrijwilligers en assistent medewerkers. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een ruilplaats waar 20 medewerkers actief zijn. 

Van één dag in de week gaat de ruilplaats als snel op verzoek van de bezoekers vier dagen per week open. Ook verhuist het initiatief in 2015 mee met SWL naar de Cuperstraat in Bemmel. Hierdoor neemt de aanloop en bekendheid enorm toe. Behalve dat je er kleding kunt ruilen, is Over & Weer een plek waar men een opstapje kan maken naar (ander) werk, de taal kan leren, weer mee kan doen in eigen tempo en mensen kan ontmoeten. De vrijwilligers werken samen met assistent medewerkers van Droom Elst B.V. en krijgen professionele ondersteuning van Stichting Welzijn Lingewaard en Droom Elst B.V. 

Met inmiddels 1100 ingeschreven en regelmatig terugkerende bezoekers is Over & Weer een succes gebleken. Zonder de betrokken medewerkers, waarvan sommigen vanaf het begin erbij zijn, was dit nooit gelukt. Reden voor SWL om hen woensdag in het (winter) zonnetje te zetten! 

Voor meer informatie over Over & Weer kledingruil of als je ook vrijwilliger wil worden bij Stichting Welzijn Lingewaard of een andere organisatie in Lingewaard? Kijk eens op onze website: www.swlingewaard.nl en ontdek wat SWL voor jou kan betekenen!