Oranje onder 17 start eliteronde met overwinning

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is de eliteronde voor kwalificatie voor het EK in Bulgarije begonnen met een 2-0 overwinning tegen Georgië. Nederland was de gehele wedstrijd sterker dan de leeftijdsgenoten uit Georgië. Na negen minuten spelen kwam Oranje onder 17 op een 1-0 voorsprong. Nigel Robertha rondde af na een te korte terugspeelbal van een Georgische verdediger. Na negen minuten in de tweede helft was het wederom Robertha die de voorsprong uit een corner verdubbelde.

Door de overwinning op Georgië staat het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg nu tweede in de poule achter België. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met ruime cijfers (4-0) van Noord-Ierland. Zaterdag speelt Oranje onder 17 de tweede wedstrijd in de poule tegen Noord-Ierland. Om 17.00 uur wordt afgetrapt op het veld van vv De Bataven in Gendt.