Omroep Lingewaard

Onthulling wandkleed gemeentehuis door Lingetalent…

Als je het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel binnenkomt en je kijkt naar de rechterkant, kan het je bijna niet ontgaan: een prachtig wandkleed met verschillende lappen stof, gemaakt door mensen uit Lingewaard: jong tot oud, overal vandaan. Samen hebben ze in de Week van de Ontmoeting, in september 2023, individueel een naaiwerk gemaakt op een lapje stof. Van de lappen is een kleed gemaakt. Donderdag 21 maart onthulde wethouder Aart Slob het textielwerk, dat een samenspel is van diverse kleuren, stoffen én culturen.

Het project Grenzeloos wil hiermee de rijkdom van diversiteit in de samenleving laten zien. Het thema voor elke stoftegel was: wat betekent verbinding voor jou? De verbondenheid met de ander is nu tot uiting gekomen door alle tegels letterlijk met elkaar te verbinden tot een gezamenlijk wandkleed.

De dames van het sociale werkatelier Lingetalent hebben de tegels aan elkaar genaaid. Elke vrijdag komen ze bij elkaar in wijkhuiskamer het Zilverhuus in Huissen om samen te werken met textiel, onder leiding van ervaren coupeuses. Ze werken met reststoffen, oude banners en vlaggen van lokale bedrijven. En geven daarmee de stoffen een nieuw leven!

Aart Slob: “Wat is Lingetalent een fantastische naam. Het is heel belangrijker om aandacht te geven aan wat mensen voor talent hebben, in plaats van te wijzen op wat ze niet kunnen. Dit kleed is gemaakt door heel veel mensen met verschillende achtergronden. Mijn ervaring is: als je belangstelling hebt voor elkaar, dan ontstaan er zulke mooie dingen.”

Lingetalent is een project dat wordt ondersteund door Stichting Welzijn Lingewaard. Meer informatie: www.swlingewaard.nl/activiteiten