Omroep Lingewaard

Ontdek jouw groene liefde…

Kom in de Kas 6 april 2024

Dit jaar staat de kleurrijke wereld van de glastuinbouw tijdens Kom in de Kas in het teken van Groene Liefde. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Arnhem – Nijmegen nemen twaalf bedrijven deel in Oosterhout, Ressen, Bemmel en Huissen. Zaterdag 6 april openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen en dat we trots mogen zijn op deze sector.
Gastvrije Tuinders
De kassen verkennen kan dit jaar bij 11 glastuinbouwbedrijven in de regio met o.a. perkplanten, sedum, aloë, paprika’s, snijhortensia’s, aardbeien, pioenrozen en groene planten. Daarnaast geeft het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen, een blik in het verleden hoe het er vroeger bij een tuinder aan toe ging. En kunnen bezoekers er een kijkje nemen in de historische druivenkassen waar druiven en andere fruitrassen worden geteeld.
Voldoende te beleven
Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Bij de diverse bedrijven staan springkussens, speurtochten en zijn er voldoende rustplekken met versnaperingen. Ook kunnen er bij deelnemende kwekerijen, plantjes verpot worden die de kinderen mee naar huis mogen nemen. Kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd die georganiseerd wordt en leuke prijzen winnen.
Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In regio Arnhem – Nijmegen nemen twaalf bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven, volg de instructies op van de daar aanwezige verkeersregelaars. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie kijk op